Nyheter

AP-ORDFØRERE: Ordførerne Terje Bartholsen (Evenes) Helene Berg Nilsen (Tjeldsund) Kari-Anne Opsahl (Harstad) og Rune Edvardsen (Narvik) i Evenes-regionen tror ikke det ikke vil komme endringer for Evenes-basen i eventuelle regjeringsforhandlinger.

Ap-ordførere stoler på at partiet ikke presses til Evenes-omgjøring

Sp ønsker å omgjøre vedtaket om å bygge Evenes som base for maritime overvåkingsfly. Ap-ordførerne i Evenes-regionen stoler på at partiet ikke lar seg presse.

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det er lenge siden det var for sent å gjøre om på dette vedtaket. Både basen og organisasjonen er under oppbygging. Mye er klart allerede og enda mer i løpet av neste år, sier ordførerne Kari-Anne Opsahl, Helene Berg Nilsen, Terje Bartholsen og Rune Edvardsen i henholdsvis Harstad, Tjeldsund, Evenes og Narvik kommune.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Senterpartiet har krevd omgjøring av vedtaket fra 2016 om å bygge opp Evenes som base for maritime overvåkingsfly. De ønsker flyene stasjonert på Andøya.

Siden vedtaket ble fattet, er det investert og inngått kontrakter for flere milliarder kroner på Evenes. Forsvaret har ansatt omkring 200 personer på basen som skal ta imot flyene når de kommer fra USA til Evenes om noen få måneder.

– Vi har fra vår side lagt mye krefter i å ta det ansvaret nasjonale myndigheter har gitt oss. Vi er godt rustet til å gi Forsvaret både gode boforhold, utdanning og andre tjenester de har behov for, sier ordførerne.

Powered by Labrador CMS