Ledig stilling:
Seksjonssjef - Digital sikkerhet i kraftforsyningen
Søknadsfrist: 17.11.24
Informasjon om stillingen:
Stillingstype: Fast
Arbeidssted: Oslo, Norge
Søknadsfrist: 17.11.24
Om arbeidsgiver:
Vi forvalter Norges vann- og energiressurser til samfunnets beste. Det er vårt ansvar å sørge for at strømmen blir levert, holde tilsyn med kraftbransjen, utvikle regelverk og behandle søknader om konsesjon til fornybar energiproduksjon.
Vi overvåker og varsler om naturfare for å hjelpe samfunnet med å håndtere flom og skredrisiko. Vi er den nasjonale faginstitusjonen for hydrologi og driver med forskning.
NVE har over 700 ansatte, med hovedkontoret i Oslo og regionkontor i Tønsberg, Hamar, Førde, Trondheim og Narvik. Vi er et direktorat underlagt Energidepartementet.
Kontakt:
Navn: Kristian Markegård
Tittel: Direktør
Tlf: 41 16 19 15
---
Navn: Benjamin Stabell
NVE søker leder til ny seksjon for digital sikkerhet i Norges kraftforsyning.
NVE og tilsyns- og beredskapsavdeling søker ny seksjonsleder for vår nyopprettede seksjon. Digital sikkerhet i kraftforsyningen jobber med beredskap og sikkerhet i kraftforsyningen. Det innebærer å forvalte, veilede og føre tilsyn etter kraftberedskapsforskriften og energilovforskriften innenfor digital sikkerhet. Dette inkluderer et tett samarbeid med seksjon for kraftforsyningsberedskap. Seksjonen for digital sikkerhet har et særskilt ansvar for å spesialisere, ivareta og videreutvikle kompetanse innenfor IT- og OT-sikkerhet. Dette inkluderer å bidra til utvikling av nye kontrollmetoder og -teknologi, både gjennom interne og eksterne aktiviteter.
Seksjonen skal sikre fremtidsrettet kompetanse gjennom forskning og utvikling, samt veiledning, for å møte de økende digitale utfordringene i kraftforsyningen. Videre har seksjonen også ansvaret for NVE sin rolle som sektorvist responsmiljø (SRM), inkludert samarbeid med KraftCERT og andre myndigheter for å koordinere håndteringen av digitale hendelser i kraftforsyningen.
Som seksjonssjef har du ansvar for at både du og seksjonen har kompetanse og forståelse om digital sikkerhet og beredskap i kraftforsyningen. Dere må ha og vedlikeholde god innsikt i dagens og fremtidens behov og utfordringer i kraftforsyningen, inkludert rask utbygging, sikkerhetspolitisk situasjon og digitalisering.Seksjonen har også ansvaret for teamet for intern beredskapskoordinering i NVE, som ledes av en egen fagleder. I dag består seksjonen av 9 personer, men er i vekst både i Oslo og i Trondheim. Denne seksjonen er en av 5 seksjoner i tilsyns- og beredskapsavdelingen.
Arbeidsoppgavene dine vil være å:
- lede NVEs arbeid med utviklingen av digital sikkerhet i kraftforsyningen: Sørge for at kraftforsyningen er beskyttet gjennom tilsyn, regelverksutvikling, veiledning og forskning.
- koordinere sektorspesifikk respons på digitale hendelser: Ansvarlig for sektorvist responsmiljø (SRM) og håndtering av digitale hendelser, inkludert samarbeid med KraftCERT.
- samarbeid og koordinering med myndigheter: Koordinere samarbeid mellom NVE og andre myndigheter for å sikre en enhetlig tilnærming til digital sikkerhet i sektoren.
- motivere og utvikle seksjonen: Lede, motivere og utvikle de ansatte i seksjonen for å sikre høy kompetanse og trivsel.
- ansvar for NVEs interne beredskapsarbeid, inkludert vaktordninger
Kvalifikasjoner
Du må ha:
- bachelorgrad eller mastergrad innenfor relevante områder som elkraft, informatikk, automasjon, samfunnsvitenskap, samfunnssikkerhet, beredskap, offentlig forvaltning, politi, forsvar o.l. Særlig relevant erfaring kan veie opp for relevans i utdanningsområde.
- minst fem års erfaring med ledende roller relatert til fagfeltet digital sikkerhet
Denne stillinger krever sikkerhetsklarering for HEMMELIG fordi stillingen innebærer å håndtere og behandle sikkerhetsgradert informasjon. For å klareres må du fylle ut en personopplysningsblankett og samtykke til personkontroll.Prosessen med sikkerhetsklarering eller autorisering starter ikke før du eventuelt er ansatt hos oss. Du kan lese mer om hva autorisering og sikkerhetsklarering innebærer på nsm.no./ Du kan lese mer om hva som inngår i personopplysningsblanketten på lovdata.no.Det er en fordel om du har:
- erfaring med kravsetting på sikkerhet innenfor IT og OT
- erfaring om og kunnskap fra kraftforsyningen
- forståelse av digital sikkerhet i både et IT- og et OT-perspektiv
- erfaring med personalledelse
- erfaring med fjernledelse
- erfaring med strategiarbeid og å bygge team
Vi legger vekt på at du:
- er en løsningsorientert lagspiller
- kan jobbe målrettet og strukturert
- trives med en hektisk hverdag og evner å prioritere
- har god forståelse for forvaltningens funksjon og rolle i samfunnet
- motiveres av å arbeide med organisasjonsutvikling, kontinuerlig forbedring og kompetansebygging
Personlig egnethet ilegges særlig vekt
Derfor bør du søke jobb hos oss:
Som medarbeider i NVE blir du del av et sterkt fagmiljø med et viktig samfunnsoppdrag. Vi er opptatt av at alle i NVE skal oppleve personlig og faglig utvikling, trives på jobb over tid og ha det godt på jobb i alle livsfaser. Vi ønsker oss medarbeidere med ulike erfaringer og perspektiver sånn at vi kan løse oppgavene våre på best mulig måte.Hos oss får du:
- gode arbeidstidsordninger som fleksitid, sommertid, betalt overtid og mulighet til å trene i arbeidstiden
- mulighet for avtale om delvis hjemmekontor når arbeidsoppgavene dine gjør det mulig
- nødvendig tilrettelegging som bidrar til at du kan stå i jobben over tid
- fordelene av fleksibel personalpolitikk som tar hensyn til at medarbeiderne våre er i ulike livsfaser
- ansettelse i stillingskode 1211 - seksjonssjef og en årslønn som tilpasses kvalifikasjonene dine
Viktig informasjon om søkeprosessenLegg ved vitnemål og attester elektronisk til søknaden som dokumentasjon på kompetansen og erfaringen din. Vi sender ikke slike dokumenter tilbake, så sørg for at du har en kopi. Det kan bli behov for en utvidet referansesjekk av søkere som får jobben. Det innebærer en dokument- og kildekontroll for å bekrefte at dokumentasjonen du har sendt inn, er gyldig.I jobbsøkerportalen kan du krysse av hvis du har en funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn. Alle som krysser av på gyldig grunnlag kvalifiserer til positiv særbehandling. Minst en søker fra hvert avkrysningsalternativ blir kalt inn til intervju. Vi anbefaler derfor at du krysser av om du kvalifiserer til det.Avkrysningen danner også grunnlag for anonymisert statistikk som alle statlige virksomheter har med i årsrapportene sine. Du kan lese mer om avkrysningen og positiv særbehandling i Arbeidsgiverportalen.Søkerlister til statlige stillinger er offentlige. De inneholder navn, alder, stilling eller yrkestittel og bosteds- eller arbeidskommune for hver søker. Hvis du ikke vil stå på denne listen, må du begrunne det. Vi gir deg beskjed hvis vi likevel ikke kan la være å føre deg opp på listen, og du får mulighet til å trekke søknaden din før den blir offentlig.