Ledig stilling:

Hovedredningssentralen
Søknadsfrist: 15.06.25
Vil du styre Norges samlede redningsressurser når det virkelig gjelder? Som redningsleder på Hovedredningssentralen (HRS) får du ikke bare lede et unikt samarbeid mellom aktørene som utgjør den operative redningstjenesten under hendelser. Du får også anledning til å påvirke utviklingen av fremtidens redningstjeneste i Norge.
Hovedredningssentralen består av avdeling Nord-Norge i Bodø (HRS-NN), avdeling Sør-Norge på Sola (HRS-SN) og forvaltningsenheten med ansvar for SAR-helikoptrene. HRS har det overordnede ansvaret for koordinering og ledelse av sjø-, land- og luftredningsaksjoner i Norges redningsansvarsområde.
Hovedredningssentralene har også ansvaret for å føre tilsyn med de lokale redningssentralene, vedlikeholde kontakt med redningstjenestens samvirkepartnere, samt bidra i internasjonalt arbeid innenfor søk og redning.
Om stillingen:
Hovedredningssentralene skal nå rekruttere flere redningslederkandidater
Redningslederkandidater får en unik opplæring og innsikt gjennom etatsutdanningen, som etterfølges av en meningsfull jobbhverdag. Gjennom den ettårige etatsutdannelsen lærer du, blant annet, maritimt søk og redning, deltakelse på øvelser med samvirkeaktører, vi besøker samarbeidspartnere og blir kjent med de ulike ressursene. Når du er ferdig med opplæringen har du kontroll på internasjonale konvensjoner om søk og redning og planverk vi bruker til å organisere hverdagen og redningsaksjonene. Opplæring skjer under trygg veiledning av erfarne redningsledere. Den viktigste delen av opplæringen skjer internt på HRS i form av veiledet praksis.
Dersom du består autorisasjonsprøven venter arbeidsdager som aldri er like, der du jobber og samarbeider tett med blant annet nødetatene, redningshelikoptertjenesten, frivillige organisasjoner og private redningsaktører om å redde menneskers liv.
Vi har ledige stillinger både i Bodø og på Sola. På grunn av turnustjeneste og beredskap er det en forutsetning at den ansatte er bosatt i nærområdet (inntil 1 times radius).
Arbeidsoppgaver:
Redningslederen skal etter endt etatsopplæring og autorisasjon primært tjenestegjøre i helkontinuerlig turnustjeneste (i snitt 33,6 timer per uke). Arbeidsoppgavene i turnus består hovedsakelig i å koordinere søk- og redningsaksjoner. Arbeidsspråk er norsk og engelsk.
Redningslederne har i tillegg oppgaver knyttet til videreutvikling av redningstjenesten. Vi forventer at du bidrar inn i prosjektoppgaver, øvelsesplanlegging, undervisning, foredrag og annen utadrettet virksomhet. I forbindelse med denne typen arbeid kan stillingen innebære dagtidstjeneste i kortere eller lengre perioder.
Stillingen medfører noe reisevirksomhet.
Kvalifikasjoner:
- Minimum fem års bakgrunn fra operativ virksomhet/tjeneste, enten fra sjøfart, luftfart, Forsvaret, politiet, nødetatene eller relevant praksis fra annen beredskapsrelatert virksomhet.
- Relevant høyere utdanning eller relevant etatsutdanning i staten
- Operativ erfaring.
- Vi ser etter svært gode samarbeidsevner og evne til å ta initiativ.
- Det er en forutsetning at du må kunne arbeide både selvstendig og i team
- Gode kunnskaper i norsk og engelsk (skriftlig og muntlig)
I tillegg vil erfaring fra ett eller flere av disse stedene vektlegges:
- Redningstjeneste
- Ledelse av operasjoner og operasjonsrom
- Navigasjon
- Prosjektledelse
- Frivillighet
Tilbud om ansettelse forutsetter at du består en helsesjekk i henhold til Hovedredningssentralens retningslinjer, og at du kan sikkerhetsklareres til nivå Hemmelig.
Vi ønsker å utjevne kjønnsbalansen i operasjonsrommene våre, og oppfordrer kvinner til å søke.
Opptaksprøve
Søkere som kommer i betraktning, vil bli innkalt til opptaksprøve. Prøven omfatter arbeidspsykologisk vurdering, evne- og ferdighetstester, muntlig og skriftlig engelskprøve og intervjuer. Resultatet av prøvene tillegges betydelig vekt i vurderingen av søkerens egnethet.
Det legges opp til opptaksprøver og intervju i månedsskiftet august/september.
Opplæring
Det gis en 1-årig etatsutdanning med avsluttende skriftlig og muntlig prøve. Fast tilsetting er betinget av at opplæringen fullføres på en tilfredsstillende måte og at autorisasjonsprøven bestås. Det gis lønn under utdanningen.
Vi tilbyr
- En variert, spennende og meningsfull arbeidshverdag hos en etat med et svært viktig samfunnsoppdrag
- Et ambisiøst arbeidsfellesskap og et inkluderende arbeidsmiljø
- Medlemskap i Statens pensjonskasse som sikrer gode pensjons- og forsikringsordninger, og særaldersgrense
- Treningsrom
- Konkurransedyktig lønn etter avtale, i henhold til vår lønnspolitikk og gjeldende arbeidstidsavtale. Fra lønnen trekkes 2 % i pensjonsinnskudd til Statens Pensjonskasse.
Stillingen lønnes etter Statens A-Lønnstrinns regulativ som redningsleder (stillingskode 0348) , avhengig av godskrevet ansiennitet. I tillegg kommer godtgjørelse for annen merbelastning i henhold til gjeldene arbeidstidsavtale. Fra lønnen trekkes 2 % pensjonsinnskudd til Statens Pensjonskasse.
Nærmere opplysninger:
Søk på stillingen elektronisk via "Søk stillingen" på denne siden. Her blir minimum søknadsbrev, relevant utdanning og arbeidserfaring samt språkferdigheter registrert. I søknadsbrevet må du få fram hvilken kompetanse og motivasjon du har for stillingen.
En mer utfyllende CV, vitnemål, attester og eventuelt annen dokumentasjon på arbeidserfaring og utdanning er obligatorisk for vurdering av søknaden. Dette må lastes opp som vedlegg. Dokumentasjonen må være tilgjengelig på et skandinavisk språk eller engelsk.
Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søker kan bli offentliggjort selv om søker har bedt om ikke å stå oppført på offentlig søkerliste, jf. Offentleglova § 25.