Ledig stilling:

Forsvarets forum søker vernepliktige journalister

Søknadsfrist: 16.01.2022

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Vernepliktig journalist, førstegangstjeneste

Arbeidssted: Oslo, Norge

Søknadsfrist: 16.01.2022

Om arbeidsgiver:

Forsvarets forum gir ut nettavisen forsvaretsforum.no, magasinet F og podkasten «Krig & sånn», som formidler nyheter og debatt om Forsvaret. Redaksjonen har en fri og uavhengig stilling i tråd med Medieansvarsloven og Redaktørplakaten. Redaksjonen forplikter seg på Vær varsom-plakaten.

Forsvarets forum utgis av Forsvarets fellestjenester. Les mer om oss her.

Kontakt:

Navn: Stian Eisenträger

Tittel: Ansvarlig redaktør

Tlf.: 40041885

E-post: [email protected]

Har du en drøm om å bli journalist eller foto-/videojournalist? Da er Forsvarets forum det riktige stedet for deg som skal avtjene førstegangstjeneste!

Vi søker deg som enten har noe erfaring fra å jobbe i en redaksjon, for eksempel fra en lokalavis, eller har utdannelse innen journalistikk, medier og kommunikasjon, film og foto eller andre relevante fagområder, og som ennå ikke har gjennomført førstegangstjeneste. Har du ikke gjennomført sesjon, ordner vi det.

Jobben din blir å bidra journalistisk i Forsvarets forums redaksjon. Hos oss får du unike muligheter til å prøve deg i et av de mest spennende fagmediene i Norge. Hos Forsvarets forum vil du få utfordrende og interessante oppgaver som løses i et miljø som drives av å grave frem nyheter og formidle kunnskap, opplevelse og engasjement om vårt fagfelt.

Forsvarets forum er Forsvarets eget fagmedium, som har en redaksjonell fri og uavhengig stilling i tråd med Lov om redaksjonell uavhengighet og ansvar i redaktørstyrte journalistiske medier (Medieansvarsloven) og Redaktørplakaten. Redaksjonen forplikter seg på prinsippene for god presseskikk, slik disse er nedfelt i Vær Varsom-plakaten.

Redaksjonen består av ti sivilt ansatte journalister og redaktører, i tillegg til to-tre vernepliktige journalister. Forsvarets forum skal øke kunnskapen om Forsvarets virksomhet og interessen for forsvars- og sikkerhetspolitiske temaer gjennom saklig, kritisk og uavhengig journalistikk. Publikasjonen skal bidra til engasjement og debatt rundt forsvars- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Vi har som ambisjon å formidle stoff av allmenn interesse og å nå ut i den brede offentlighet. Vi konkurrerer gjerne med landets største aviser og kanaler om å melde de viktigste forsvarsnyhetene først.

Oppgaver:

 • Produsere journalistikk som skal publiseres i Forsvarets forums kanaler, både digitalt på forsvaretsforum.no, i sosiale medier og i magasinet F.
 • Bidra i utviklingen av redaksjonelle prosjekter og gjennomføre disse.
 • Mulighet til å dra på spennende reportasjereiser i inn- og utland.
 • Mulighet for å bidra i podkasten vår «Krig & sånn».

Kvalifikasjoner:

 • Du må ha god skriftlig og muntlig fremstillingsevne. Det er en fordel med noe relevant praktisk erfaring som journalist eller foto-/videojournalist, for eksempel fra lokalavis.
 • Det er en fordel med noe utdanning innen journalistikk, medier og kommunikasjon, foto og video eller andre relevante fagområder, men dette er ikke et krav.
 • For å kunne gjennomføre militærtjeneste må du tilfredsstille noen fysiske og helsemessige krav. Les mer her: https://www.forsvaret.no/krav
 • Du bør ha førerkort klasse B

Personlige egenskaper:

 • Hos oss skal du først og fremst være deg selv, men du må ha evne og vilje til å lære nye ting, kunne jobbe selvstendig og like høyt tempo.

Vi kan tilby:

 • Et unikt år hvor du får mange muligheter og stort ansvar.
 • Stor frihet og varierte arbeidsoppgaver.
 • Engasjerte og kunnskapsrike kolleger.
 • Mulighet til å bygge et verdifullt kontaktnett.
 • Du gjennomfører førstegangstjeneste samtidig som du får verdifull erfaring og relevant praksis innen journalistikk.
 • Kontorer sentralt i Oslo.
 • Kandidatene som blir valgt ut har innrykk til rekruttskole i juli, og starter tjenesten som vernepliktige journalister i begynnelsen av september.

Spørsmål kan rettes til ansvarlig redaktør Stian Eisenträger på mobiltelefon 400 41 885 eller e-post [email protected]

Sammen med din søknad bør du legge ved CV, karakterutskrift/vitnemål, referanser og eventuelle arbeidsprøver.

Powered by Labrador CMS