Ledig stilling:

Flyværsjef

Søknadsfrist: 15.06.25

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Oslo, Norge

Søknadsfrist: 15.06.25

Om arbeidsgiver:

Meteorologisk Institutt varsler været, overvåker klima og driver samfunnskritisk forskning. Vi har levert kritiske, meteorologiske tjenester til det norske samfunnet i over 150 år. Vi sørger for at redningshelikoptre kommer trygt frem, og at beredskapsetatene er forberedt på ekstremvær og annet farlig vær. Våre spesialtjenester brukes ved luftforurensing, oljeutslipp, vulkanutbrudd og atomulykker. Felles for alt arbeidet vårt er hovedmålet om å sikre liv og verdier. Hver dag er også Yr.no en del av planleggingen til folk innenlands og utenlands.

Moderne meteorologi krever håndtering og analyse av enorme datamengder, og byr på store og spennende faglige utfordringer.Vi har også et forskermiljø med rundt 140 forskere innenfor vær, hav, luftkvalitet og sumfunnssikkerhet. Vi er i dag et ledende internasjonalt kompetansemiljø innen varsling og klimaforskning med hovedkontor lokalisert i Oslo, og kontorer i Tromsø og Bergen. Blant våre samarbeidspartnere finner du blant annet Avinor, BaneNor, Folkehelseinstituttet, Direktoratet for samfunsssikkerhet og beredskap (DSB), Forsvaret, Luftfartstilsynet og mange flere. Du kan lese mer om hva vi gjør på strategi.met.no

Kontakt:

Navn:  Bård Fjukstad

Tittel: Divisjonsdirektør

Tlf: 48 23 46 83

Om stillingen

Meteorologisk institutt står for den offentlige meteorologiske tjenesten for sivile og militære formål. Instituttet skal arbeide for at styresmakter, næringsliv, institusjoner og allmennheten blir best mulig i stand til å sikre liv og verdier, planlegge fremover og beskytte miljøet. 

Meteorologisk institutt har tjenestesteder i Oslo, Bergen, Tromsø, på Svalbard, Ørland og Bardufoss.

Moderne meteorologi krever håndtering og analysering av enorme datamengder, og byr på store og spennende faglige utfordringer. Helt fra 1866 har norske meteorologer stått sentralt i utviklingen av faget, og vi er i dag et ledende internasjonalt fagmiljø. Les mer om hva vi gjør på strategi.met.no.

I den operative værvarslingstjenesten ved Meteorologisk institutt blir det ledig en stilling som leder av flyværtjenesten. Ansvarsområdet dekker i dag sivil og militær flyværtjeneste ved Meteorologisk institutt. Endringer i ansvarsområder er under vurdering.

Hos Meteorologisk institutt ønsker vi at du både skal lykkes og trives i rollen som Flyværsjef, og vi tilbyr opplæring innenfor relevante fagområder hvis det trengs. Flyværtjenesten er en vesentlig del av den operative varslingstjenesten ved MET og er en del av et europeisk og internasjonalt samarbeid. Tjenesten står foran store endringer i form av nye krav til system og tjenester og det vil være et krav om at stillingen bidrar til en gradvis effektivisering av tjenesten.Flyværsjefen representerer MET internasjonalt både mot Verdens meteorologiorganisasjon (WMO) og i forbindelse med europeiske luftfartsorganisasjoner. Flyværtjenesten ved MET er ISO 9001 sertifisert og blir jevnlig revidert av både revisjonsfirma og Luftfartstilsynet. MET er også ISO 27001 sertifisert. Flyværsjefen rapporterer til direktør for værvarslingsdivisjonen og inngår i dennes stab og ledergruppe. I divisjonen er det en liten gruppe personer som utgjør flyværsjefens stab.

Høres dette ut som noe for deg? Da vil vi gjerne høre fra deg!

Arbeidsoppgaver og ansvarsområder

  • Flyværsjefen har den faglige ledelsen og den sentrale koordinering av den flymeteorologiske tjenesten for sivile og militære formål.
  • Flyværsjefen utøver det sentrale samarbeidet med Avinor, Luftforsvaret og Luftfartstilsynet.
  • Flyværsjefen er ansvarlig for at MET følger nasjonale og internasjonale regler og avtaler for flymeteorologisk tjeneste.
  • Flyværsjefen er ansvarlig for faglig planlegging og oppfølging av aktiviteter for å utvikle denflymeteorologiske tjenesten.
  • Flyværsjefen er ansvarlig for oppfølging og videreutvikling av systemet for kvalitetsstyring av flyværtjenesten.
  • Flyværsjefen er ansvarlig for koordinering av avdelingenes ansvar og oppgaver innen flyværtjeneste og det sentrale samarbeidet med øvrige divisjoner om flyværtjeneste-forhold.Som Flyværsjef hos oss får du ikke bare muligheten til å bidra til sikkerhet og effektivitet innenfor luftfarten i Norge. Du vil også bidra i andre aktiviteter knyttet til METs samfunnsoppdrag som handler om å sikre liv og verdier gjennom presise værvarsler og bidra til at brukere best mulig kan vareta sine interesser. MET har også en rolle innenfor Totalforsvaret i Norge.

Kvalifikasjoner 

Høyere utdanning, mastergrad innenfor naturvitenskap eller tilsvarende er et krav, helst med spesialisering i meteorologi.

Generell kunnskap om luftfart og flyværvarsling vil bli vektlagt.

Generell kunnskap om hvordan meteorologisk tjenesteytelse for luftfarten er organisert, både nasjonalt og internasjonalt, vil bli vektlagt.

Generell forståelse og bruk av moderne teknologi og IT-systemer vil bli vektlagt.

Erfaring fra operative eller andre faglig relevante stillinger vil bli vektlagt.

Erfaring fra prosjektledelse er en fordel.

God formuleringsevne, muntlig og skriftlig, i norsk og engelsk kreves.Personlige egenskaper

Du er engasjert og positiv.

Du er endringsvillig, og motiveres av muligheter til å ta i bruk nye metoder og verktøy.

Du liker en utfordring, er løsningsorientert og beslutningsdyktig.

Du kan arbeide både selvstendig og i team.

Du liker utfordringen det blir å arbeide innenfor stramme nasjonale og internasjonale rammer og samtidig fornye tjenesten.Personlig egnethet vil bli vektlagt.

Ferdigheter

  • Anvende meteorologisk informasjon
  • Behersker IT-/datasystemer
  • Flyreiser
  • Kjennskap til lovverk og regelverk
  • Kvalitetsstyring

Vi tilbyr

  • Medlemskap i Statens Pensjonskasse (SPK) med gode ordninger for pensjon, forsikringer og boliglån (les mer her (https://www.spk.no/alderspensjon/)) 
  • Fleksibel arbeidstid med sommertid 
  • Lønn som 1059 Underdirektør etter det offentlige regulativet med lønn fra kr 750 000 til 950 000 per år avhengig av ansiennitet og kvalifikasjoner. For spesielt kvalifiserte kan høyere lønn vurderes. Fra lønnen trekkes 2 % lovfestet innskudd til Statens Pensjonskasse.
  • Faglige utfordringer på et område som er nyttig for samfunnet gjennom Meteorologisk institutts rolle innenfor totalforsvar og beredskap.
  • Et moderne teknologisk arbeidsmiljø
  • Mulighet for en time trening i arbeidstiden i ukenStillingen kan betjenes fra våre kontorer i Oslo, Bergen eller Tromsø. Noe reising må forventes.Det kreves sikkerhetsklarering for Hemmelig og NATO Secret nivå for tilsetting i stillingene. Les mer om sikkerhetsklareringen her. (https://nsm.no/fagomrader/personellsikkerhet/sikkerhetsklarering/sporsmal-og-svar-om-klarering/)

Interessert i å høre mer om oss?

For flere opplysninger om stillingene, kontakt værvarslingsdirektør Bård Fjukstad, tlf. 482 34 683. 

Mangfold og positiv særbehandling

Vi mener at mangfold er en styrke, og ønsker medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, arbeidserfaring, kjønn, livserfaring og perspektiver. Vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke jobb hos oss uavhengig av etnisk bakgrunn, alder eller funksjonsevne. 

Vi praktiserer positiv særbehandling, og vil kalle inn minst én kvalifisert søker i hver av disse gruppene til intervju: søkere med funksjonsnedsettelse, innvandrerbakgrunn eller hull i CV-en. For å bli vurdert i en eller flere av disse kategoriene må du markere riktig kategori i søknaden. 

Funksjonsnedsettelse: søkere som har behov for tilrettelegging på arbeidsplassen eller i arbeidsforholdet. 

Innvandrerbakgrunn: søkere som selv har innvandret til Norge. Eller som er født i Norge med to foreldrene som begge har innvandret til Norge.

Hull i CV: søkere som har hatt opphold fra arbeid, utdanning eller opplæring i til sammen minst to år de siste fem årene på grunn av f.eks. fysisk eller psykisk sykdom eller skade, rus eller soning.

Avkrysningene kan brukes til anonymisert statistikk eller rapporteringsformål. 

Offentliggjøring av søkerliste til stillinger i offentlig sektor er et viktig prinsipp for å sikre gjennomsiktighet. Dersom du ønsker at ditt navn skal unntas fra søkerlisten må du selv be om det, og gi oss en begrunnelse. For å kunne unntas fra offentlig søkerliste må din begrunnelse for unntak veie tyngre enn hensynet til innsyn i søkerlisten. Dersom din anmoding ikke tas til følge vil du ha anledning til å trekke søknaden. 

Søknaden

Søknaden med CV og andre vedlegg sendes elektronisk via Jobbnorge.no. Legg ved attester og alle sider av vitnemål. Dokumentene må være på norsk, et skandinavisk språk eller engelsk. Oversettelser må være autorisert. Før en eventuell ansettelse vil vi kontrollere dokumentene. Ved utenlandsk utdanning ber vi om at du legger ved en forklaring av karaktersystemet.

Powered by Labrador CMS