Ledig stilling:

Vil du jobbe med podcast i Forsvaret?

Søknadsfrist: 17.09.21

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Oslo

Søknadsfrist: 17.09.21

Om arbeidsgiver:

En jobb i Forsvaret er noe mer enn en jobb. Forsvarets viktigste oppgave er å skape sikkerhet for Norge og trygghet for befolkningen. Uansett hvilken stilling du har, er du med på å ivareta landets og fellesskapets interesser.

Forsvarets mediesenter er Forsvarets eget kommunikasjonshus som jobber målrettet med Forsvarets omdømme og god informasjon, både eksternt og internt. De har ansvaret for Forsvarets digitale kommunikasjonskanaler, gjennomføring av markedskampanjer, og har eget produksjons- og analysemiljø. Mediesenteret er en del av Forsvarets fellestjenester.

I Forsvaret er det ønskelig at arbeidsstyrken i størst mulig grad skal gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke, uavhengig av kjønn, kulturell bakgrunn, hull i CV-en eller funksjonsevne. Vi vil sørge for tilrettelegging på arbeidsplassen hvis det er behov for dette. Noen av Forsvarets stillinger kan ha egne helsekrav og krav til fysisk skikkethet.

I henhold til offentlighetsloven § 25 andre ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Det er egne regler for militære stillinger.

Forsvaret benytter elektronisk søknadsbehandling. Attester og vitnemål må legges ved søknaden. Høyere utdanning gjennomført utenfor Norge må være godkjent av NOKUT og godkjenningen må dokumenteres.

Det blir gjennomført bakgrunnsjekk når sikkerhetsklareringen gjennomføres.

Les mer om jobb i Forsvaret.

Kontakt:

Navn: Kristine Hellesland

Tittel: sjef Digitalkommunikasjonsavdeling

Telefon: 922 08 444

Vi trenger deg som ønsker å være med på bygge opp et slagkraftig, synlig og prisvinnende podcast-team. Forsvarets Mediesenter har store ambisjoner om å være en aktør i Norge som setter et tydelig avtrykk når det gjelder lyduttrykk, historiefortelling og innovativ kommunikasjon innenfor podcast.Kommunikasjon er en viktig del av Forsvarets oppgave for å skape et trygt Norge med høy beredskap: Gjennom kommunikasjon bidrar vi til å bevare tillit i befolkningen, kunnskap og åpenhet rundt Forsvarets oppgaver og styrke vårt omdømme.Forsvaret har de siste årene laget og produsert den prisvinnende podcast-serien «Våre Historier». Nå er vi ute etter å utvide både porteføljen og teamet som jobber med podcast. Forsvaret er en organisasjon som rommer spennende og helt unike historier, skjebner og opplevelser. Som podcast-innholdsprodusent hos oss får du muligheten til å finne disse historiene og fortelle dem i lydformat.

Vi leter etter deg som er en god historieforteller og som brenner for å formidle historier gjennom lyd og podcast. Vi ser etter deg som er en kreativ og engasjerende historieforteller. Som klarer å se nye historier i et stort og av og til uoversiktlig sakskompleks, og som klarer å skape store lytteropplevelser i små øyeblikk. Vi trenger deg som kan bidra til å skape nye, innovative konsepter som gjør at Forsvaret når nye og flere lyttere. Du blir en del av et team som skal utvikle nye podcast-konsepter, skape fortellingene og produsere lyden. Du trenger ikke å mestre alt innenfor podcast-produksjon, men vi vil at du er nysgjerrig og åpen for å lære. Vi tenker at du kan ha en bakgrunn som produsent, programleder, eller at du kommer med erfaring fra historiefortelling og dramaturgi i TV, film, radio eller featurejournalistikk.

Arbeidsoppgaver:

 • Selvstendig idé- og konseptutvikle nye podcastformater
 • Lede arbeidet med å planlegge for, og tilrettelegge for gjennomføring av konsepter gjennom research, intervjuer osv.
 • Produsere manus alene og i team
 • Voice/programleder
 • Være kommunikasjonsrådgiver med spesielt ansvar for trender, behov og nye muligheter i lyttermarkedet
 • Rådgiver i kommunikasjonsarbeid
 • Bidra i avdelingens øvrige kommunikasjonsarbeid

Kvalifikasjoner:

 • Universitetets- /høyskoleutdanning på bachelornivå med relevant fagkrets, f.eks. journalistutdanning, TV/film-produksjon, kreative linjer, samfunnsfag/humaniora.Relevant erfaring kan kompensere for manglende utdanning.
 • Relevant kompetanse/erfaring med: - podcast- eller lydformatet - historiefortelling, dramaturgi, eller feature-manus - journalistiske metoder - intervjuteknikk - jobbe med kilder og research
 • Ønskelig: Master innen relevante/komplementær kunnskapsområder.

Den som ansettes må kunne sikkerhetsklareres for HEMMELIG før tiltredelse.

Personlige egenskaper:

Du er strukturert og evner å jobbe både selvstendig og som en del av et team. Vi ser etter deg som har høy grad av gjennomføringsevne samt gode nettverksegenskaper. I tillegg må du være kreativ og løsningsorientert.

Vi legger vekt på personlig egnethet. Aktuelle kandidater vil bli innkalt til intervju.

Vi kan tilby:

 • Hos oss blir du en del av en ambisiøs og trivelig avdeling, som jobber tett og samtidig selvstendig
 • En spennende arbeidshverdag med utfordrende arbeidsoppgaver
 • Gode pensjons- og velferdsordninger med blant annet mulighet for trening i arbeidstiden
 • Lønn etter Statens lønnsregulativ som rådgiver, kode 1434, ltr 63-73, pt. kr 574 700-689 600 brutto per år avhengig av kvalifikasjoner.Av lønnen trekkes 2% lovbestemt innskudd til Statens pensjonskasse. Søkere med særdeles relevant utdanning, erfaring eller kompetanse kan lønnes høyere.
Powered by Labrador CMS