Ledig stilling:

Vil du jobbe med HUMINT-analyse i PST?

Søknadsfrist: 22.10.24

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: FastArbeidssted: Oslo, Norge

Søknadsfrist: 22.10.24

Om arbeidsgiver:

Politiets sikkerhetstjeneste (PST) er den nasjonale sikkerhets- og etterretningstjenesten og har en viktig rolle i beskyttelsen av demokratiet, borgerne og vitale samfunnsinteresser. PST er en flerfaglig tjeneste med behov for variert kompetanse. Vi har hovedkontor i Oslo og kontorer i alle landets politidistrikter.

Kontakt:

Navn: Olav

Tittel: Seksjonsleder

Tlf: 23 30 50 00

Ved PSTs avdeling for og taktisk og teknisk innhenting (TTI) er det ledig to faste stillinger som nasjonal endisiplinanalytiker innen HUMINT. Stillingene er en sentral del av HUMINT-seksjonen. HUMINT er menneskebasert innhenting som innebærer å målsøke, verifisere, rekruttere, kultivere, trene og å føre kilder i den hensikt å innhente ikke åpent tilgjengelig informasjon eller legge til rette for slik innhenting.

Vi søker deg som motiveres av å sikre at resultatene av menneskebasert innhenting i PST er relevant og har høy kvalitet. Du vil ta del i oppfølging og utvikling av metoder og verktøy for fagområdet samt i utøvelse av nasjonal kontroll som del av fagmyndighet HUMINT i PST.

Arbeidsoppgaver

  • nasjonal innhentingsledelse innen tildelt portefølje på vegne av fagmyndighet HUMINT
  • prosessering, beriking og distribuering av HUMINT-informasjon nasjonalt og internasjonalt
  • kvalitetssikring og videreutvikling av HUMINT-produkter og -prosesser
  • nasjonal målsøking og veiledning av andre i målsøkingsprosesser
  • forvaltning og administrering av fagsystemer
  • rådgivning, utarbeidelse av analyser og utredninger på vegne av HUMINT-seksjonen
  • rådgivning og veiledning av PSTs distriktsenheter innen HUMINT-faget
  • samhandling med nasjonale og internasjonale samarbeidspartnere

I en verden i stadig endring forventes det at ansatte i PST har et blikk fremover, tilpasser seg der det er nødvendig og er endringsvillige. Endringer i stillingsinnhold, arbeidstid og organisatorisk tilhørighet kan derfor forekomme.

Noe reisevirksomhet både utenlands og innenlands må påregnes. Det er seks måneders prøvetid for stillingen.

Kvalifikasjoner

Du må ha høyere utdanning på minimum bachelornivå innen relevante studieretninger, fortrinnsvis samfunnsvitenskapelige fag, politiet, Forsvaret eller liknende. Andre studieretninger, inkludert tekniske fag, er også av interesse. Det er ønskelig med utdanning på masternivå. I tillegg til høyere utdanning ser vi i utgangspunktet etter kandidater med mer enn fem års erfaring med analysearbeid, gjerne innen flerdisiplinanalyse. Lang og relevant erfaring, herunder mer enn ti års erfaring med analysearbeid, kan kompensere for manglende formell utdanning. 

Du kreves at du har følgende:

  • relevant erfaring og kunne vise til gode resultater fra etterretningsarbeid, fortrinnsvis fra Forsvaret eller politiet. Annen relevant etterretningsfaglig erfaring kan også være aktuelt
  • gode resultater med bearbeiding, sammenstilling og rapportering av informasjon
  • meget god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk og engelsk
  • god evne til å forstå og utnytte IT-systemer

Det er ønskelig at du har:

  • relevant etter- og videreutdanning innen etterretning fra Forsvaret, politiet, eller tilsvarende
  • erfaring fra veiledning og undervisning innen analyse- og etterretningsvirksomhet
  • erfaring med utviklings- og utredningsarbeid

Personlige egenskaper

  • du har meget gode ferdigheter innen systematisering og analysering av data og informasjon
  • du er nøyaktig og evner å formidle informasjon klart og presist
  • du er strukturert og har god vurderingsevne
  • du har høy grad av selvstendighet, utviser kreativitet og tar initiativ
  • du evner å motivere deg selv og andre rundt deg
  • du både gir og tar til deg tilbakemeldinger på en god måte

For en stilling i PST vil personlig egnethet vektlegges i stor grad, og du må som ansatt inneha egenskaper som utviser pålitelighet, dømmekraft og lojalitet. Videre må du tilfredsstille kravene til sikkerhetsklarering og autorisasjon for STRENGT HEMMELIG og NATO SECRET.

Som ansatt i en beredskapsorganisasjon forventes det at du er fleksibel og villig til å yte ekstra når situasjonen krever det, i henhold til gjeldende regelverk.

Vi tilbyr

PST har et spesielt og viktig samfunnsoppdrag hvor ditt bidrag er av stor betydning. Våre medarbeidere fremhever spennende arbeidsoppgaver og det kollegiale som noe av det beste ved jobben, i tillegg til å ha en meningsfull jobb.

Vi kan tilby deg et spennende, flerfaglig og meget godt arbeidsmiljø preget av unike og spennende faglige utfordringer. Arbeidsmiljøet består av høyt kompetente medarbeidere med variert fag- og utdanningsbakgrunn.

I PST har vi et høyt kompetansenivå innenfor våre fagområder og vi er opptatt av å dele og utvikle oss sammen gjennom ulike former for kompetanseheving. I tillegg har vi flere sosiale aktiviteter som bidrar til et godt samhold i organisasjonen.

Våre ansatte har mulighet for trening i arbeidstiden, samt en god pensjonsordning gjennom Statens pensjonskasse (fra lønnen trekkes 2 %). Arbeidssted er ved vårt hovedkontor i Oslo. Arbeidstiden er dagtid og følger fleksitidsavtalen i staten.

Stillingen har en årslønn innenfor spennet kr 732 300 - 821 100 i lønnstrinn 73–78 som seniorrådgiver (SKO 1364). For spesielt kvalifiserte kandidater kan høyere lønn vurderes. Endelig lønnsplassering avhenger av kvalifikasjoner.Søknad og prosess

PST er avhengig av mangfold og en bredde i perspektiver og erfaringer for å løse samfunnsoppdraget. Vi ønsker derfor å tiltrekke oss og rekruttere medarbeidere med ulike bakgrunner og livserfaringer. Vi oppfordrer derfor kvalifiserte kandidater til å søke stillinger hos oss, uavhengig av kjønn, kulturell bakgrunn, hull i CV-en eller funksjonsevne.

Søknad sendes elektronisk. Aktuelle kandidater vil bli innkalt til intervju. Vurdering av evne, fagkunnskaper og personlig skikkethet gjennom tester og fagdiskusjoner i et eventuelt intervju må påregnes. For å kunne sikkerhetsklareres må du være villig til å oppgi opplysninger om deg selv og dine nærmeste. Du oppfordres til å utvise diskresjon om at du søker stilling i PST. Mer informasjon om dette vil bli gitt i løpet av ansettelsesprosessen. 

Powered by Labrador CMS