Ledig stilling:

Vil du finne 0day-sårbarheter som brukes for å beskytte Norge?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Oslo, Norge

Søknadsfrist: 26.02.2023

Om arbeidsgiver:

Etterretningstjenestens viktigste oppgave er å skaffe informasjon om forhold utenfor Norges grenser. Etterretningstjenesten innhenter, bearbeider og analyserer informasjon som angår norske interesser, sett i forhold til fremmede stater, organisasjoner og individer. Formålet med etterretningsvirksomhet er å bidra til å gi norske myndigheter et solid beslutningsgrunnlag i saker som kan utgjøre en risiko for Norge. Tjenesten er en integrert del av Forsvarets organisasjon og virksomhet, og løser oppdrag for hele myndighetsapparatet. Etterretningstjenesten arbeider etter overordnede, politiske prioriteringer og føringer. Mer informasjon om Etterretningstjenesten finner du på etterretningstjenesten.no.

I Forsvaret er det ønskelig at arbeidsstyrken i størst mulig grad skal gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke, uavhengig av kjønn, kulturell bakgrunn, hull i CV-en eller funksjonsevne. Vi vil sørge for tilrettelegging på arbeidsplassen hvis det er behov for dette. Noen av Forsvarets stillinger kan ha egne helsekrav og krav til fysisk skikkethet.

Kontakt:

Tlf./E-post: 23 09 48 62

Det overordnede formålet med norsk utenlandsetterretning er å beskytte Norges eksistens, territorielle integritet, borgere og viktige nasjonale interesser. Et av virkemidlene norsk etterretningstjeneste har for å oppnå dette er å gjennomføre operasjoner i cyberspace. For å lykkes med dette arbeidet trenger vi dyktige mennesker med spisskompetanse innen en rekke teknologiske fagfelt – fellesnevneren er iboende lærelyst, teknisk nysgjerrighet og en drivkraft som bidrar til at vi finner løsninger på krevende problemstillinger.

For å kunne utføre cyberoperasjoner er vi avhengige av å finne og utvikle 0day-sårbarheter i operativsystemer og programvare. Vi søker nå en sårbarhetsanalytiker som skal inngå i et fagmiljø som jobber med dette.

Du motiveres av å grave deg ned i detaljer, og har evne og tålmodighet til å jobbe over lang tid med samme problemstilling. Du liker å sette sammen puslespillbiter gjennom reverse engineering og har teft for å se svakheter i kode og systemer.

Arbeidsoppgaver

  • Utvikling, analyse og vedlikehold av sårbarheter for cyberoperasjoner
  • Bidra til utviklingen av eksisterende og nye cyberoperasjoner
  • Følge med på den teknologiske utviklingen og aktivt utforske muligheter som ligger i ny teknologi

Kvalifikasjoner

For ansettelse som overingeniør må du ha:

  • Generell studiekompetanse eller relevant videregående fagutdanning

For ansettelse som senioringeniør må du ha:

  • Bachelorgrad tilsvarende med relevant fagbakgrunn. Annen utdanning og lang relevant erfaring med god resultatoppnåelse vil etter vurdering kunne kompensere for manglende formell utdanning.

I begge tilfeller må du ha:

  • Erfaring med sårbarhetsanalyse og / eller -utvikling med god resultatoppnåelse, med fokus på desktop- og serverplattform

Det er også ønskelig at du har:

  • Dokumenterte resultater fra sårbarhetsanalyse, gjerne ved funn av 0day-sårbarheter og utvikling av 1day-sårbarheter
  • Erfaring med reverse engineering og utvikling av sårbarheter i programvare
  • Erfaring med reverse engineering-verktøy som f.eks Ida Pro, Ghidra, Ollydbg, Windbg, gdb mm.
  • Erfaring med fuzzing
  • Mastergrad tilsvarende med relevant fagbakgrunn

Særskilte krav:

  • Søkere må tilfredsstille kravene til høyeste sikkerhetsklarering.
  • For ansettelse i Etterretningstjenesten kan man ikke ha annet enn norsk statsborgerskap ved ansettelsestidspunktet.
  • Stillingen er underlagt beordringsplikt, jf. forsvarsloven og forsvarstilsatteforskriften, som innebærer at du kan beordres til internasjonale operasjoner. Det medfører krav til medisinsk og fysisk skikkethet og grunnleggende engelsk kunnskaper. Det kan i særskilte tilfeller gis dispensasjon fra tilleggs- og særkrav, selv om stillingen i utgangspunktet er underlagt beordringsplikt.

Personlige egenskaper

Personlig egnethet for en stilling i Etterretningstjenesten vil bli ilagt stor vekt.

Etterretningstjenesten krever høy faglig- og personlig integritet, pålitelighet og lojalitet av sine medarbeidere. Vi søker personer som ivrer for sitt fagfelt, og som møter arbeidsdagen med lærelyst og et ønske om å levere.

I Etterretningstjenesten er vi opptatt av å ha et godt arbeidsmiljø. God lagånd, respekt og toleranse i møte med andre er av stor betydning.Det er videre en forutsetning at våre ledere og medarbeidere har evnen til å stå i periodevis stor arbeidsbelastning.

For denne stillingen som sårbarhetsutvikler trenger du i tillegg følgende egenskaper:

  • Gode kommunikasjons- og samarbeidsevner
  • Evne til å ta initativ uoppfordret
  • Kreativ tankgang
  • Resultatorientert tilnærming

Vi kan tilby

Hos oss får du en spennende og samfunnsviktig jobb hvor du vil kunne utgjøre en forskjell.

Etterretningstjenesten er opptatt av å øke kompetansen hos de ansatte, og det vil satses både på deg som person og din faginteresse.

Våre ansatte har fleksitid, mulighet for trening i arbeidstiden, samt gunstige lån- og pensjonsordninger gjennom Statens pensjonskasse.

Du vil få lønn etter avtale.

Powered by Labrador CMS