Ledig stilling:

Vil du bli systemingeniør innen mobil kommunikasjonsinfrastruktur?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Hønefoss, Norge

Søknadsfrist: 20.06.2023

Om arbeidsgiver:

En jobb i Forsvaret er noe mer enn en jobb. Forsvarets viktigste oppgave er å skape sikkerhet for Norge og trygghet for befolkningen. Uansett hvilken stilling du har, er du med på å ivareta landets og fellesskapets interesser. For å verne om alt vi har og alt vi er, må vi selv leve ut de verdiene vi er satt til å forsvare. Vi ønsker derfor ansatte som bidrar til en god kultur ved å vise respekt og ta ansvar for hverandre, og ha mot til å handle riktig og våge å si ifra.

Som en del av Cyberforsvaret er du med på å drifte, sikre og forsvare Forsvarets datasystemer, nettverk og høyteknologiske plattformer mot angrep i og fra cyberdomenet.

I Forsvaret er det ønskelig at arbeidsstyrken i størst mulig grad skal gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke, uavhengig av kjønn, kulturell bakgrunn, hull i CV-en eller funksjonsevne. Vi vil sørge for tilrettelegging på arbeidsplassen hvis det er behov for dette. Noen av Forsvarets stillinger kan ha egne helsekrav og krav til fysisk skikkethet.

I henhold til offentlighetsloven § 25 andre ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Det er egne regler for militære stillinger.

Forsvaret benytter elektronisk søknadsbehandling. Attester og vitnemål må legges ved søknaden. Høyere utdanning gjennomført utenfor Norge være godkjent av NOKUT og godkjenningen må dokumenteres.

Det blir gjennomført bakgrunnsjekk når sikkerhetsklareringen gjennomføres.

Kontakt:

Navn: Patrick Lund Myhren

Tittel: Avdelingsdirektør

Tlf./E-post: 917 80 556

---------------------------

Navn: Bård Risøy

Tittel: Underdirektør

Tlf./E-post: 990 96 431

Cyberforsvarets CIS regiment leverer kommunikasjonstjenester, deployerbare sammensatte CIS-tjenester, kurertjenester, radio- og linktjenester samt spesifikke CIS-tjenester til andre forsvarsgrener. Avdelingen har avdelinger og ansatte i hele Norge. Ledelsen er lokalisert på Kolsås i Bærum.Cyberforsvarets CIS regiment er ansvarlig for å etablere, drifte og opprettholde sambands- og informasjonssystemer til aktører i Forsvaret og i totalforsvaret.

For ytterligere informasjon om Cyberforsvaret og Forsvaret generelt, se www.forsvaret.no

Ved Nettverksavdelingen er det nå en ledig en nyopprettet fast stilling som Systemingeniør Mobil kommunikasjonsinfrastruktur. Tjenestested er Hønefoss.

Nettverksavdelingen er en underavdeling i Cyberforsvarets CIS regiment og har personell på flere lokasjoner, hvor Kolsås, Reitan og Hønefoss er lokasjon for de fleste ansatte. Avdelingen leverer på vegne av Forsvaret en robust og sikker kommunikasjon over satellitt, fiber og radiolinje som innebærer daglig drift og vedlikehold av Forsvarets infrastruktur og CIS-systemer.

Arbeidsoppgaver

 • Drift, problemløsning, systemanalysering av Forsvarets Mobile Kommunikasjons Infrastruktur, for å garantere tilgjengelige og troverdige nettverkstjenester.
 • Ansvarsområde vil være ansvarlig for produksjon, vedlikehold og drift av mobile/TKN (Transportable kommunikasjons Noder) tjenester med fokus på sentrale servere.
 • Arbeid med IP-nettverk, rutingprotokoller BGP, OSPF, EIGRP, for å understøtte MKI (Mobil kommunikasjons infrastruktur).

Kvalifikasjoner

 • Bachelor/tilsvarende utdanning innen relevant fagkrets, eksempelvis satellitteknologi, telematikk, elektronikk, informatikk og teknologi.
 • Annen utdanning og/eller spesielt relevant tjenesteerfaring, kan etter vurdering kompensere for manglende formell utdanning.
 • Du må kunne sikkerhetsklareres for Strengt Hemmelig og Cosmic Top Secret før tiltredelse.
 • Du må kunne kryptoklareres grad I innen 6 måneder etter tiltredelse.
 • Førerkort kl B.
 • God muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk og engelsk.

Det er ønskelig med:

 • Erfaring fra tjeneste i internasjonale operasjoner.
 • God kjennskap til Forsvaret og Forsvarets kommunikasjonsinfrastruktur.
 • Sertifisering fra Cisco og erfaring fra nettverksdrift.

Attester og vitnemål må legges ved søknaden. Høyere utdanning gjennomført utenfor Norge må være godkjent av NOKUT, og godkjenning må dokumenteres.

Personlige egenskaper

 • Gode samarbeidsevner og kommunikasjonsferdigheter.
 • God vurderingsevne og løsningsorientert.
 • Evne til helhetsoversikt.
 • Resultat- og serviceorientert.

Vi kan tilby

 • Gode muligheter for personlig og faglig utvikling med mange spennende arbeidsoppgaver og utfordringer samt fleksibel arbeidstid.
 • Forsvaret har gode pensjons- og velferdsordninger, bl.a. trening i arbeidstiden.
 • Lønn etter Statens lønnsregulativ som overingeniør kode 1087, ltr 65 -75, kr 635 400 - 759 100 brutto per år, avhengig av kvalifikasjoner. Fra lønnen trekkes 2 % lovbestemt innskudd til Statens pensjonskasse.
Powered by Labrador CMS