Ledig stilling:

Etterretningsanalytiker
Søknadsfrist: 21.08.22
Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.
Er du god på å forstå sammenhenger og se «det store bildet»? Kan du håndtere store mengder informasjon og vurdere om noe virker sannsynlig eller ei? Kunne du ha tenkt deg å jobbe med etterretning og analyse? Da er du kanskje vår nye etterretningsanalytiker!
Ved etterretningsseksjonen i Nordland politidistrikt er det ledig flere faste stillinger som etterretningsanalytikere. Vi søker nye medarbeider til arbeidsoppgaver innenfor analyse og bearbeiding av informasjon. Stillingen er stedsplassert i Bodø og etterretningsseksjonen ligger under Felles enhet for etterretning, forebyggende og etterforskning (FEFE). Enheten har som mål å drive aktiv fag- og metodeutvikling internt og eksternt. I det ligger blant annet at man som ansatt i FEFE kan påregne kontinuerlig karriereutvikling gjennom personlig utvikling, videreutdanning og spesialisering innenfor våre fagområder – i tråd med våre interne rutiner.
Seksjon for etterretning har det overordnede fagansvaret for etablering og drift av etterretningsfunksjonene i Nordland politidistrikt. Seksjonen har også et selvstendig ansvar for produksjon av etterretning, samt koordinering og kvalitetssikring av all etterretningsproduksjon i distriktet. Etterretning er en av seks prioriterte funksjoner som skal på plass og etterretningsfaget er under kraftig utvikling i politiet. Etterretningsseksjonen består per i dag av seksjonsleder, innhentingsleder/hovedveileder informant, informasjonskoordinator, analyseleder og etterretningsanalytikere. Etterretningsseksjonen er inne i en utviklingsprosess og den som tilsettes må påregne endringer/justeringer av arbeidsoppgaver som følge av dette.
Som etterretningsanalytiker skal du bidra i alle faser av etterretningsprosessen og du må kunne ta selvstendig ansvar for bearbeiding, analyse og produksjon av etterretningsprodukter. Dette innebærer blant annet å registrere, formatere og bearbeide innhentet data/informasjon til forståelige og lesbare produkter på en profesjonell og kvalitativ måte. Som analytiker vil du bidra inn i utviklingen av etterretning som fagdisiplin og samarbeide med etterretningsfunksjoner i andre fellesenheter og geografiske driftsenheter, samt delta i daglig produksjon av etterretning.
Vi søker deg som trives med krevende arbeidsoppgaver og en variert arbeidsdag, og som har en fleksibel grunnholdning og god evne til å håndtere stress. Du må kunne jobbe effektivt selvstendig, men også ha gode samarbeidsevner og like å jobbe i team. Vi er opptatt av å bygge opp et sterkt fagmiljø som alle kan høste nytte av – her er det ingen som skal føle at de jobber alene.
Nødvendig opplæring vil bli gitt og søkere må være villig til å ta videreutdanning innen fagfeltet, både etterretning og analyse. Søkere som ikke har gjennomført Politihøgskolens nettbaserte grunnutdanning innen etterretning (modul 1) må påregne å gjennomføre denne innen rimelig tid.
I forbindelse med intervju kan det bli aktuelt med en evne- og ferdighetstest, presentasjon eller en oppgave som må løses. Nærmere beskrivelse av dette vil bli formidlet god tid i forveien.
Ta gjerne kontakt om det er noe du lurer på. Er du i tvil om du oppfyller kravene? Søk likevel!
Arbeidsoppgaver
- Målrettet, systematisk og strukturert analyse, bearbeiding og vurdering av tilgjengelig informasjon om personer, grupper og fenomener
- Berike, systematisere og analysere innhentet data- Delta i utvikling av etterretningsanalyse som eget fagområde
- Presentere innhentet og bearbeidet informasjon på en forståelig måte
- Delta i arbeidsoppgaver knyttet til etterretningsproduksjon og analyse ved etterretningsseksjonen
- Andre pålagte oppgaver etter behov- Den som tilsettes må påregne endringer/justeringer av arbeidsoppgaver
Kvalifikasjoner
Nødvendig:
- Bachelor eller høyere fra relevant fagområde (språk, humaniora, økonomi, jus , samfunnsfag, journalistikk, teknologi, informatikk, etterretning, politi, forsvar eller tilsvarende). I særlige tilfeller kan lang og relevant erfaring kompensere for kravet til formalkompetanse
- Noe erfaring med innhenting og analyse av informasjon fra politiet, Forsvaret eller det sivile- God generell IT-kompetanse
- Kjennskap til ulike teknikker for innhenting og bearbeiding av informasjon
- Meget god norsk muntlig og skriftlig fremstillingsevne
Ønskelig
- Kunnskap og erfaring innen analyse og etterretning, herunder innsamling, bearbeiding og vurdering av informasjon
- Utdanning og erfaring innen etterretning eller analyse fra politiet, Forsvaret, høyskole/universitet eller tilsvarende
- God kunnskap til politiets datasystemer- Særskilt utdanning og kompetanse innen analyse, herunder strukturerte analyseteknikker
Den som ansettes må være norsk statsborger og ha plettfri vandel og være skikket for tjeneste i politiet. Politiattest (uttømmende og utvidet) må innhentes ved ev. ansettelse, jf. politiloven § 18 og politiregisterloven § 41. Den som ansettes må sikkerhetsklareres og autoriseres for HEMMELIG, jfr sikkerhetsloven.
Personlige egenskaper
- Gode analytiske evner
- Evne til kritisk tenkning og kildekritikk
- Interesse og nysgjerrighet for ulike medier, utvikling og nye trender.
- Strukturert, med god arbeidskapasitet
- Resultatorientert, med god gjennomføringsevne- Gode samarbeids- og kommunikasjonsevner- Evne og vilje til faglig utvikling
Personlig egnethet vil bli særlig vektlagt. Som medarbeider i politiet kjennetegnes du av å være modig og helhetsorientert, du viser respekt og er tett på. Vi jobber sammen for fellesskapets beste i tråd med lover, regler og våre verdier. Du kan lese mer i vår medarbeiderplattform og i våre etiske retningslinjer.
Vi tilbyr
En utfordrende og spennende arbeidsplass ved en seksjon som er under oppbygging med mulighet for å delta i etablering og utvikling av etterretningsfaget i distriktet:
- For søkere med politiutdanning avlønnes stillingen som politibetjent 3/2 avhengig av kvalifikasjoner:
- Lønnsplassering som politibetjent 2, SKO 1459 - alt. 7-11, lønnstrinn 50 - 59, kr. 471 300 - 544 400 brutto per år
- Lønnsplassering som politibetjent 3, SKO 1461- alt. 10-11, lønnstrinn 55 - 60, kr. 509 500 - 553 500 brutto per år
- Stilling som politibetjent 3/2 tilstås årlig lønnstillegg tilsvarende etterforskere ved etterforskningsseksjon i Nordland:
- Politibetjent 2 kr. 35 000,-
- politibetjent 3 kr. 45 000,-
- For søkere med annen utdanning avlønnes stillingen som rådgiver (SKO 1434, lønnstrinn 60 - 65) kr. 553 500 - 604 400, avhengig av kvalifikasjoner
- Ved særskilt kvalifiserte søkere kan det vurderes innplassering som politioverbetjent/politispesialist (SKO 0287, lønnstrinn 65-72) kr 604 400 – 689 100 eller som seniorrådgiver (SKO 1364, lønnstrinn 65-72) kr 604 400 – 689 100 avhengig av kvalifikasjoner
- Ved særskilt kvalifiserte søkere kan høyere avlønning vurderes. Ved tilsetting vil det bli foretatt en konkret individuell vurdering av lønnsplassering i henhold til kompetanse og erfaring
- Bedriftshelsetjeneste
- Nordland politidistrikt er en IA bedrift
- Medlemskap i Statens pensjonskasse, med blant annet gode pensjons- og forsikringsordninger (www.spk.no)
- Gode arbeidsbetingelser fleksibel arbeidstid, sommertid, trening i arbeidstiden o.l.
Politiet mener at inkludering og mangfold er en styrke. Vi trenger medarbeidere med ulike kompetanser, bakgrunn, erfaring og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning. Dersom det er mulig vil vi tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det. Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju. For å bli vurdert som søker i disse gruppene, det vil si positivt særbehandlet på denne måten, må søkerne oppfylle visse krav.
For å ha et godt vurderingsgrunnlag ber vi deg om å registrere utfyllende CV i vår rekrutteringsportal og laste opp relevante attester og vitnemål. Dersom du har funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn oppfordrer vi deg til å krysse av for dette i vår rekrutteringsportal. Avkrysningene danner grunnlag for anonymisert statistikk som alle statlige virksomheter rapporterer i sine årsrapporter. Du kan lese mer på arbeidsgiverportalen https://arbeidsgiver.difi.no/positivsaerbehandling.
Opplysninger om deg kan bli offentliggjort selv om du har anmodet om ikke å bli ført opp på søkerlisten. Dersom anmodningen ikke blir tatt til følge, vil du bli varslet om dette.