Ledig stilling:

Ansvarlig redaktør – Forsvarets forum

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Oslo, Norge

Søknadsfrist: 19.10.2023

Om arbeidsgiver:

Enjobb i Forsvaret er noe mer enn en jobb. Forsvarets viktigste oppgave er åskape sikkerhet for Norge og trygghet for befolkningen. Uansett hvilkenstilling du har, er du med på å ivareta landets og fellesskapets interesser. For å verne om alt vi har og alt vi er, må vi selv leve ut de verdiene vi ersatt til å forsvare. Vi ønsker derfor ansatte som bidrar til en god kultur vedå vise respekt og ta ansvar for hverandre, og ha mot til å handle riktig og våge å si ifra.

Forsvarets fellestjenester består av avdelinger som utfører oppgaver innen en rekke fagfelt. Som en del av Forsvarets fellestjenester bidrar du til å styrke landets forsvar på mange måter og nivåer.

I Forsvaret er det ønskelig at arbeidsstyrken i størst mulig grad skal gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke, uavhengig av kjønn, kulturell bakgrunn, hull i CV-en eller funksjonsevne. Vi vil sørge for tilrettelegging på arbeidsplassen hvis det er behov for dette. Noen av Forsvarets stillinger kan ha egne helsekrav og krav til fysisk skikkethet.

I henhold til offentlighetsloven § 25 andre ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Det er egne regler for militære stillinger.

Forsvaret benytter elektronisk søknadsbehandling. Attester og vitnemål må legges ved søknaden. Høyere utdanning gjennomført utenfor Norge må være godkjent av NOKUT og godkjenningen må dokumenteres.

Det blir gjennomført bakgrunnsjekk når sikkerhetsklareringen gjennomføres.

Kontakt:

Navn:  Arne Opperud 

Tittel: Utgiver, brigader

Telefon: 99 09 39 00

--------------------------------

Navn: Stian Eisenträger 

Tittel: Avtroppende ansvarlig redaktør

Telefon: 40 04 18 85

Forsvarets forum er Norges største fagmedium om forsvar og sikkerhet. Vi søker nå en faglig sterk ansvarlig redaktør med store ambisjoner for videre utvikling av virksomheten. Mediehuset er inne i en spennende digital vekstfase, og redaksjonen har de siste årene mottatt en rekke priser for sitt arbeid. Redaksjonen har som mål å være den beste og mest relevante leverandør av nyheter og debatt om Forsvaret, i tillegg til forsvars- og sikkerhetspolitikk. Forsvarets forum skal øke kunnskapen om Forsvarets virksomhet og vekke engasjement gjennom å gi grundig innsikt og unike leseropplevelser, og sette dagsorden med undersøkende og kritisk journalistikk.

Vår nye redaktør skal lede en ambisiøs redaksjon med ti redaksjonelt ansatte og to vernepliktige journalister. Redaksjonen er lokalisert et steinkast bak Stortinget, i lyse, moderne lokaler. Forsvarets forum blir utgitt av Forsvarets fellestjenester på oppdrag fra forsvarssjefen. Redaksjonen har en fri og uavhengig stilling i tråd med lov om redaksjonell uavhengighet og ansvar i redaktørstyrte journalistiske medier og Redaktørplakaten. Redaksjonen skal forplikte seg på prinsippene for god presseskikk, slik disse er nedfelt i Vær Varsom-plakaten.

Hva skal du jobbe med?

 • Som ansvarlig redaktør har du et overordnet publisistisk ansvar for alt Forsvarets forum publiserer, uavhengig av plattform.
 • Du skal styre og prioritere Forsvarets forums helhetlige virksomhet i tråd med formålsparagrafen.
 • Du jobber tett med en dedikert ledergruppe og utgiver.
 • Som Sjef Forsvarets forum har du budsjett- og resultatansvar for en virksomhet der Forsvarets fellestjenester er utgiver.

Hvilke kvalifikasjoner trenger du for stillingen?

 • Det kreves minimum tre års universitets- eller høgskoleutdanning innen relevante fag.
 • Minst fem års erfaring som journalist, og dokumentert erfaring fra redaksjonell ledelse.
 • Gode lederegenskaper og kunne vise til solide, dokumenterte resultater.
 • Høy faglig integritet og god journalistisk vurderingsevne.
 • Svært gode kunnskaper om presseetikk og norsk lovgivning om media.
 • Du må kunne norsk og engelsk godt, både muntlig og skriftlig, og dokumentere språkferdighet i norsk - både muntlig og skriftlig.
 • Solide kunnskaper om Forsvaret.
 • Gode kunnskaper om norsk forsvars- og sikkerhetspolitikk.

Det er en fordel hvis du har:

 • Erfaring fra undersøkende journalistikk.
 • Lederutdanning.
 • Erfaring fra Forsvarssektoren.

Hva slags kollega ønsker vi oss?

 • Du brenner for fremragende journalistikk, er positiv og initiativrik.
 • Du er motiverende, og vet hvordan du bygger en prestasjonskultur.
 • Du tåler å stå i stormene, og lar deg ikke vippe av pinnen av folk som har sterke meninger om vår journalistikk.
 • Du kan håndtere både det strategiske og det operative, og kombinerer langsiktige perspektiver med løpende saker.
 • Du er en tydelig leder, som kan treffe gode beslutninger – gjerne med korte frister – og har stor gjennomføringsevne.
 • Du har svært gode samarbeidsevner, bygger sterke team og skaper gode relasjoner til relevante fagmiljøer og samarbeidspartnere.

Vi legger vekt på personlig egnethet. Aktuelle kandidater vil bli innkalt til intervju. Attester og vitnemål må legges ved søknaden. Avsluttende høyere utdanning gjennomført utenfor Norge må være godkjent av Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse, og godkjenningen må dokumenteres.

Hvorfor skal du velge oss?

Stillingen er plassert i stillingskode 1059 underdirektør, og avlønnes etter Statens lønnsregulativ i lønnsspennet 78-81, p.t. kr 821 100 - 895 500, og et basistillegg på lederlønn. For særskilt godt kvalifiserte søkere, kan høyere lønn vurderes. Stillingen gir gode muligheter for personlig og faglig utvikling med mange spennende arbeidsoppgaver og utfordringer, og fleksibel arbeidstid. Forsvaret har gode pensjons- og velferdsordninger, blant annet mulighet for trening i arbeidstiden.

Powered by Labrador CMS