Ledig stilling:

Er du vår nye utviklingssjef?

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Oslo, Norge

Søknadsfrist: 19.09.2023

Om arbeidsgiver:

En jobb i Forsvaret er noe mer enn en jobb. Forsvarets viktigste oppgave er å skape sikkerhet for Norge og trygghet for befolkningen. Uansett hvilken stilling du har, er du med på å ivareta landets og fellesskapets interesser.

Forsvaret kommunikasjon (FKOM) jobber målrettet med ekstern og intern kommunikasjon, digital utvikling, analyser og medieutvikling. Vår oppgave er å bidra til et godt omdømme, høy tillit i samfunnet, og kunnskap og åpenhet om Forsvarets og NATO sine oppgaver. God kommunikasjon er en del av Forsvarets oppgave med å skape et trygt Norge.

Vi har ansvaret for Forsvarets samfunns- og markedskommunikasjon, digitale kommunikasjonskanaler, innholdsutvikling, medieproduksjoner og et bredt spekter av analyser om omverden og arbeidsmiljø. Vårt mest kjente kommunikasjonskonsept For alt vi har. Og alt vi er. har gjennom mange år gjort en viktig jobb for Forsvarets omdømme. Podcastene våre når bredt ut til mange lyttere og bidrar til økt kunnskap om Forsvarets oppgaver. Forsvaret kommunikasjon er en del av Forsvarets fellestjenester.

I Forsvaret er det ønskelig at arbeidsstyrken i størst mulig grad skal gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke, uavhengig av kjønn, kulturell bakgrunn, hull i CV-en eller funksjonsevne. Vi vil sørge for tilrettelegging på arbeidsplassen hvis det er behov for dette. Noen av Forsvarets stillinger kan ha egne helsekrav og krav til fysisk skikkethet.

I henhold til offentlighetsloven § 25 andre ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Det er egne regler for militære stillinger.

Forsvaret benytter elektronisk søknadsbehandling. Attester og vitnemål må legges ved søknaden. Høyere utdanning gjennomført utenfor Norge må være godkjent av NOKUT og godkjenningen må dokumenteres.

Det blir gjennomført bakgrunnsjekk når sikkerhetsklareringen gjennomføres.

Kontakt:

Navn: Michael Bruteig

Tittel: NK/stabssjef Forsvaret kommunikasjon

Tlf./E-post: 95 74 15 30

----------------------------

Navn: Aslak Sletten

Tittel: sjef Forsvaret Kommunikasjon

Tlf./E-post: 97 54 39 71

Forsvaret kommunikasjon (FKOM) ser nå etter en erfaren utviklingssjef.

Forsvaret kommunikasjon (FKOM) har ansvar for Forsvarets langsiktige og strategiske kommunikasjonsarbeid. Vår oppgave er å bidra til økt sikkerhet i Norge, utvikling og virksomhetsstyring i Forsvaret. Vi jobber for hele Forsvaret og har bredt samarbeidet på tvers av forsvarsgrener, sektoren og med NATO.

Porteføljen av oppgaver er bred. Vi bygger omdømme, helhetlig merkevare og tillit i samfunnet. Vi rekrutterer til førstegangstjeneste, utdanning og jobb. Vi leverer styringsverktøy og strategisk innsikt til oss selv og Forsvarets ledelse, blant annet ved å forstå Forsvarets posisjon i befolkningen og informasjonsmiljøet vi er en del av.

Vi har ansvar for Forsvarets digitale kanaler og utvikler brukervennlige digitale tjenester og innhold på våre digitale plattformer. Vi bruker design til å skape gode brukeropplevelser, helhetlig profil og gjøre kompliserte budskap enklere.

Vi jobber med strategisk kommunikasjon og forsterker effekten av militære øvelser og operasjoner. Vi kommuniserer Forsvaret og våre historier gjennom innhold og kvalitetsproduksjoner i podkast, film, gjennom bilder og tekst.

Hos oss får du meningsfulle oppgaver og spennende utfordringer i et veldig godt arbeidsmiljø. Du blir en del av et kompetent og nyskapende miljø med 50 kollegaer og et ambisiøst ansvar for Forsvarets kommunikasjonsarbeid. Vi jobber fra A til Å innen kommunikasjonsfaget og tilstreber å ha en kultur som kjennetegnes av innovasjon og kvalitet. Hos oss er det rom for å være modig og rom for å ta feil. Våre mest kjente konsepter er For alt vi har. Og alt vi er, podkast-seriene Våre Historier og Forsvarspodden, og et stort mangfold av innhold på sosiale medier. Vi kan love deg meningsfulle oppgaver og spennende utfordringer i et godt arbeidsmiljø.

Arbeidsoppgaver

Som utviklingssjef vil du få følgende oppgaver:

 • Lede gjennomføring av forskjellige utviklingsprosesser i tråd med strategi og mål i FKOM.
 • Bidra til utvikling i Forsvaret, herunder innholdsutvikling, tjenesteutvikling, organisasjonsutvikling og andre utviklingsbehov.
 • Ansvar for metodikk, verktøy og kompetanseheving innenfor utvikling og innovasjon.
 • Lede FKOM sin utviklingshub.
 • Inngå i FKOM sin ledergruppe og utvikle FKOM i tråd med strategi og mål.

Kvalifikasjoner

 • Mastergrad innen relevante fagområder som markedsføring eller kommunikasjon. Annen relevant utdanning innen markedsføring eller kommunikasjon, kombinert med lang relevant erfaring med god resultatoppnåelse, kan etter vurdering kunne kompensere for manglende formell utdanning.
 • God kjennskap til strategisk kommunikasjonsarbeid.
 • Minimum 5 år praktisk erfaring med utviklingsarbeid innen enten kommunikasjon/medier/ programutvikling, brukerinnsikt, kreative prosesser eller utviklingsmetodikk
 • Dokumentert praktisk erfaring med smidige- og brukerorienterte metodikker som Design Thinking, NABC med flere.
 • Må kunne dokumentere ledererfaring.
 • Gode språkferdigheter i norsk, både skriftlig og muntlig.
 • Den som ansettes må kunne sikkerhetsklareres for HEMMELIG / NATO SECRET før tiltredelse.

Det er også en fordel om du har:

 • God kjennskap til Forsvaret.

Personlige egenskaper

Stillingen krever at du er analytisk, kreativ og initiativrik og at du evner å ha helhetsoversikt. Du er strukturert og målrettet med stor gjennomføringskraft og god vurderingsevne. Dessuten er du fleksibel, tilpasser deg lett endringer, har gode kommunikasjons- og samarbeids evner og er opptatt av å spille kollegaene dine gode. I tillegg har du stor arbeids kapasitet, trives i et tidvis hektisk miljø og motiveres av å bidra til å nå felles overordnede mål.

Vi legger vekt på personlig egnethet. Aktuelle kandidater vil bli kalt inn til intervju. Ved ansettelse vil personlige egenskaper, relevant erfaring og kompetanse og intervjuet vektlegges tungt.

Attester og vitnemål må legges ved søknaden. Avsluttende høyere utdanning gjennomført utenfor Norge, må være godkjent av NOKUT, og godkjenningen må dokumenteres.

Vi kan tilby

 • Et viktig samfunnsoppdrag og spennende arbeidsoppgaver
 • Gode muligheter for personlig og faglig utvikling
 • Fleksibel arbeidstid og betalt overtid
 • Gode pensjons- og velferdsordninger med blant annet mulighet for trening i arbeidstiden
 • Lønn etter Statens lønnsregulativ som seniorrådgiver, stillingskode 1364, ltr 75 - 80, pt. kr 759 100 - 870 900 brutto per år, avhengig av kvalifikasjoner. For særlig godt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes. Av lønnen trekkes 2 % lovbestemt innskudd til Statens pensjonskasse
Powered by Labrador CMS