Nyheter

PARADE: Den indiske fregatten INS Tabar deltok i den russiske marineparaden 25. juli.

Over 50 marinefartøy deltok i parade i Sankt Petersburg

– Den russiske marinen er i stand til å oppdage fienden og slå tilbake om nødvendig, sa president Vladimir Putin i forbindelse med paraden i Sankt Petersburg

Publisert Sist oppdatert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

25. juli markerte Russland «Marinens dag» med en storstilt fremvisning av marinestyrker i flere havnebyer, fra Severomorsk utenfor Murmansk til den russiske basen i Tartus ved kysten av Middelhavet. Den største paraden fant sted i Sankt Petersburg, hvor 54 krigsskip deltok, sammen med over 48 fly og helikoptre.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Russlands president Vladimir Putin overvar paraden sammen blant andre forsvarsminister Sergej Sjojgu og Admiral Nikolaj Jevmenov, som er sjef for den russiske marinen.

– I dag har den russiske marinen alt den trenger for å garantere beskyttelsen av hjemlandet vårt og våre nasjonale interesser. Vi er i stand til å oppdage enhver overflate-, undervanns- og luft-fiende og slå tilbake, om nødvendig, sa Putin, ifølge Reuters.

RUSSISK MARINE: Vladimir Putin deltok på paraden sammen med forsvarsminister Sergei Shoigu (nummer to fra høyre) og sjef for den russiske marinen, Admiral Nikolaj Jevmenov (til venstre).

Markerte 325-års jubileum

Flere utenlandske skip deltok i paraden, blant annet fartøyer fra India, Pakistan og Iran.

De iranske skipene forlot havnebyen Bandar Abbas i mai. Det er snakk om fregatten Sahand og den ombygde oljetankeren Makran. Sistnevnte har blitt utstyrt med et helikopterdekk og kan brukes som en flytende base og plattform for operasjoner med helikopter og droner.

Etter å ha seilt gjennom den engelske kanal ble de iranske marinefartøyene fulgt av det danske forsvaret på vei inn i Østersjøen. Tidligere har også flere russiske atomubåter passert gjennom dansk farvann.

Les mer: Russiske atomubåter seiler gjennom dansk farvann

KOLA: Fra paraden i Severomorsk på Kola-halvøya.
FARTØY: Fra paraden i Severomorsk på Kola-halvøya.

Marineparaden er en tradisjon som strekker seg tilbake til 1939. Den ble avskaffet i 1980 før president Putin gjenninførte paraden i 2003. Årets utgave var større enn tidligere år ettersom den russiske marine markerer i år sitt 325-års jubileum.

Powered by Labrador CMS