Nyheter

MISSIL: Et russisk MiG-31 jagerfly med et Kinzhal hypersonisk missil under buken viser seg frem under en militærparade i Moskva.

Raytheon-sjefen tror hypersoniske våpen er fremtiden

Gregory Hayes ser for seg våpen som kan bevege seg i 24.000 km/t.

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Flere land jobber med å utvikle hypersoniske våpen, det vil si våpen som beveger seg raskere enn fem ganger lydens hastighet. Sjefen for Raytheon Technologies, verdens nest største våpenprodusent, tror at det neste store teknologiske gjennombruddet i våpenbransjen vil komme innen hypersoniske våpen.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

– Vi har snakket om stealth i 30 år, men hastighet vinner over stealth når man snakker om noe som beveger seg i mach 20, som er rundt 24.000 km/t. Forsvar mot hypersoniske våpen blir et digert marked, sier Gregory Hayes i et intervju med nyhetsbyrået Bloomberg.

SPÅR: Raytheon-sjef Gregory Hayes spekulerer i våpenbransjens fremtid.

Russland har et uttalt mål om å utvikle hypersoniske våpen, og er i gang med å utvikle flere typer, blant annet Avangard, som er et hypersonisk ballistisk missil.

Et annet missil kalt Kinzhal (som betyr Dolk) ble testet under en øvelse. Kinzhal er et luftbårent ballistisk missil, som kan nå hastigheter opp mot mach 10. Våpenet er testet i flere militærøvelser og er utplassert på flybaser i Russland.

Powered by Labrador CMS