Ledig stilling:

Statens havarikommisjon søker sikkerhetsfaglig rådgiver

Søknadsfrist: 24.08.22

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Lillestrøm, Norge

Søknadsfrist: 24.08.22

Om arbeidsgiver:

Statens havarikommisjon (SHK) har som oppgave å undersøke ulykker og alvorlige hendelser innen luftfarts-, jernbane-, veg-, sjøfarts- og forsvarssektoren. Formålet med undersøkelsene er å utrede forhold som antas å ha betydning for forebygging av ulykker i transport- og forsvarssektoren. Statens havarikommisjon skal ikke ta stilling til sivilrettslig eller strafferettslig skyld eller ansvar. SHK har i dag 55 fast ansatte og er lokalisert i moderne lokaler i Lillestrøm.

Kontakt:

Navn: Ida Opaker

Tittel: Personalhuset Search & Selection

Tlf.: 952 24 152


Navn: William J. Bertheussen

Tittel: Direktør i SHK

Tlf.: 974 85 770

Statens havarikommisjon (SHK) søker etter rådgiver/seniorrådgiver. Stillingen er en tverrfaglige ressurs innen sikkerhetsfag og undersøkelsesmetodikk og har som hovedfunksjon å ivareta fagområdet i sikkerhetsundersøkelsene på alle SHKs virksomhetsområder. Stillingen er plassert i fagstab som har medarbeidere innen fagområdene jus, sikkerhetsledelse, undersøkelsesmetodikk, kvalitetsledelse/HMS og Human Factors. Fagstab bistår i alle avdelingenes undersøkelser, på ulike områder og i ulikt omfang.Havarikommisjonens medarbeidere er kompetente og brenner for faget sitt. Hver dag deltar de i samfunnsnyttig arbeid og gjennomfører undersøkelser for å kartlegge forhold som kan forebygge ulykker og hendelser.

Arbeidsoppgaver

Som sikkerhetsfaglig rådgiver i Havarikommisjonens fagstab vil du bistå i sikkerhetsundersøkelser av ulykker og alvorlige hendelser innen luftfart-, jernbane-, vei-, sjøfarts og forsvarssektoren.Du vil få et særskilt ansvar for å oppdatere og vedlikeholde Havarikommisjonens sikkerhetsfaglige rammeverk og analyseprosess for gjennomføring av systematiske undersøkelser (NSIA-metoden). Ansvaret innebærer å bistå avdelingene i bruk av NSIA-metoden ved sikkerhetsundersøkelsene på alle våre virksomhetsområder, samt gjennomføre intern opplæring og oppfølging innen dette fagområdet.Du vil også kunne representere og presentere Havarikommisjonens sikkerhetsfaglige rammeverk og analyseprosess eksternt, både i nasjonale og internasjonale fora.Arbeidet skjer i en veksling mellom selvstendig arbeid og teamarbeid ved kontoret på Lillestrøm.

Kvalifikasjoner

 • Relevant utdanning på masternivå
 • Relevant arbeidserfaring
 • God kjennskap til analyseprosesser, sikkerhetsfaglige perspektiver, undersøkelsesmetodikk, teorier og metoder
 • Meget god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk og engelsk
 • Må kunne sikkerhetsklareres
 • Det er en fordel med erfaring fra sikkerhetsledelse og -styring, risikoanalyser, prosjektledelse og erfaring fra ulykkesundersøkelser

Personlige egenskaper

Vi ser etter deg som:

 • Er analytisk og strukturert
 • Har gode kommunikasjons- og samarbeidsevner
 • Viser initiativ og ansvarlighet
 • Har stor gjennomføringsevne

Hva får du hos oss?

 • Stillingen lønnes som rådgiver/seniorrådgiver fra kr 720 000 til 850 000 avhengig av kvalifikasjoner
 • Godt arbeidsmiljø med faglig sterkt fellesskap og engasjerte kollegaer
 • Tre ukers kurs om ulykkesundersøkelser ved Cranfield University i England, i tillegg andre gode muligheter for kompetanseutvikling
 • Fleksibel arbeidstid, sommertid 15. mai–14. september og overtid kompenseres
 • Telefon dekkes av arbeidsgiver, og det gis støtte til bredbånd i henhold til gjeldende retningslinjer
 • Mulighet for trening inkludert i arbeidstiden
 • Gunstige pensjons-, forsikrings- og låneordninger gjennom Statens pensjonskasse (se info på spk.no)
 • Flotte lokaler i Lillestrøm med tilgang til parkering

Noe reisevirksomhet må påregnes.

Andre opplysninger

SHK benytter bakgrunnssjekk i sine ansettelsesprosesser. Personalhuset Search & Selection bistår i rekrutteringen.

Det gjøres oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli gjort offentlige selv om søkeren har anmodet om ikke å bli ført opp på søkerlisten, jf. lov om rett til innsyn i dokument i offentleg verksemd (offentleglova), § 25.

SHK legger vekt på mangfold og vi oppfordrer derfor kvalifiserte kandidater til å søke stillingen uavhengig av alder, kjønn, kulturell bakgrunn, funksjonsevne eller hull i CV.For mer informasjon om stillingen, kontakt William J. Bertheussen, direktør i SHK, på tlf.: 974 85 770 eller Ida Opaker i Personalhuset Search & Selection tlf.: 952 24 152.

Vi tar ditt personvern på alvor. Vi ber deg derfor om å sende søknad, CV, vitnemål og attester via lenken i annonsen som fører deg inn i SHK sitt rekrutteringssystem. Da kan vi behandle din søknad og dine opplysninger på en trygg og sikker måte.

Powered by Labrador CMS