Ledig stilling:

Lånekassen søker Dev(Sec)Ops engineers i hele landet

Søknadsfrist: 21.11.21

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Norge

Søknadsfrist: 21.11.21

Om arbeidsgiver:

Lånekassen gjør utdanning mulig for alle, uavhengig av kjønn, bosted, funksjonsdyktighet, økonomiske og sosiale forhold. Vi har over én million kunder, som enten er i utdanning eller betaler tilbake på studielånet sitt. Vi skal bruke vår kompetanse og rolle til å utforme utdanningsstøtteordninger som er til det beste for samfunnet og den enkelte, inkludert å legge til rette for at man kan lære gjennom hele livet. Lånekassen er en innovativ virksomhet som bruker ny teknologi og metoder for å effektivisere forvaltningen, kontinuerlig forbedre våre kundetjenester og bidra til å videreutvikle offentlig sektor.

Kontakt:

Navn: Ida Grinnen

Tittel: Applikasjonsforvaltningsleder

Tlf./E-post: 91595104, [email protected]


Navn: Alexander Næss

Tittel: Seksjonsleder IT-Oslo

Tlf./E-post: 98997107, [email protected]

Lånekassens IT-avdeling jobber med utvikling og forvaltning av løsninger for offentlig studiefinansiering i Norge. I 2020 flyttet vi alle Lånekassens løsninger til Azure. IT-avdelingen har i dag rundt 60 medarbeidere, både faste og innleide. Lånekassen er en tilnærmet heldigital virksomhet med høy grad av automatiserte forretningsprosesser som vi utvikler selv. Både systemer for intern saksbehandling og våre kundeportaler utvikles internt, og som ansatt hos oss får du derfor jobbe «hands on» med videreutvikling og forvaltning av komplekse løsninger.

Arbeidsoppgaver

Som DevOps engineer/skyteknolog i Lånekassen vil du ha en allsidig operativ rolle i drift, forvaltning og videreutvikling av våre skyløsninger. Du bidrar med alt fra å etablere nødvendig infrastruktur og verktøy til å effektivisere etablerte løsninger med tanke på integritet, sikkerhet, økonomi og ytelse. Du har gjerne erfaring med databaser, servere og tradisjonell applikasjonsforvaltning, og liker å jobbe «ned i grøten». Om du er nyutdannet, har du kanskje lyst til å ta steget inn i kontainerteknologi? Den ene av de to stillingene vil ha et ekstra ansvar for operativ sikkerhet (DevSecOps), og vil være en del av et sikkerhetsteam i tillegg til DevOps-teamet.

Du motiveres av å finne effektive løsninger på komplekse problemstillinger, og er en pådriver for forenkling og automatisering.

Oppgaver kan være:

 • automatisering av miljøoppsett (IaC)
 • videreutvikling av AzureDevOps-workflows og automatisert deployment
 • delta i avviksanalyser for å finne løsning i feilsituasjoner
 • forvalte utviklings- og testmiljøer i vår skyløsning
 • drive vedlikehold og arbeid med deployment-rammeverk og -prosesser
 • utforme løsningsbeskrivelser og kartlegge konsekvenser av foreslåtte endringer i informasjonsmodeller og teknologikomponenter
 • bidra ved migrering til nye plattformer og implementering av ny teknologi (f.eks. kubernetes)
 • bidra i fagmiljøet for systemutvikling, drift og sikkerhet.

Om deg

 • Du ønsker å utvikle og automatisere infrastruktur og applikasjoner på moderne skyplattformer (Azure), og trigges av å kunne bidra operativt i bindingsleddet mellom utvikling og drift i løsninger med høye krav til oppetid og ytelse. Du er allsidig og nysgjerrig av natur.
 • Du har gjerne erfaring med applikasjonsforvaltning, drift og automatisering av infrastruktur (IaC), evt. fra forvaltning av digitale løsninger med høye krav til stabilitet, ytelse og sikkerhet. Er du nyutdannet, har du et brennende ønske om å jobbe med skyteknologi, og føler at du har noe å bidra med i form av fersk kunnskap og motivasjon.
 • Du er meget løsningsorientert og evner å se helhetlig. Du er vant til å samarbeide og samhandle med ulike fagmiljøer, og klarer å sette deg inn i detaljer og samtidig løfte blikket og se de store linjene. Du liker at det skjer mye på samme tid, og er god på å prioritere og sortere oppgaver.
 • Du er opptatt av å gjøre utviklingssyklusen så smidig som mulig, og liker å holde deg oppdatert på ny teknologi.
 • Hvis du i tillegg er en lagspiller som elsker å dele kunnskap med andre dyktige fagfolk samtidig som du er en positiv inspirasjon for dine kolleger i hverdagen, så vil vi veldig gjerne høre fra deg!

Kvalifikasjoner

 • teknisk utdanning fra høyskole eller universitet, eller tilsvarende realkompetanse
 • erfaring med operativt arbeid og applikasjonsforvaltning
 • erfaring med operativt sikkerhetsarbeid for den ene av stillingene
 • kunnskap om skytjenester og IaaS/PaaS/SaaS
 • svært god skriftlig og muntlig framstillingsevne på norsk.
 • For stillingen med ekstra sikkerhetsansvar kreves god kompetanse innenfor innen én eller flere av følgende: skysikkerhet, nettverk- og infrastruktursikkerhet, applikasjonssikkerhet, identitets- og tilgangsstyring.

Hvis du også har noe av det følgende, vil det telle positivt for din søknad:

 • erfaring med kontainerteknologi som docker og kubernetes, men du kommer langt med interesse og god forståelse for området
 • kunnskap om Linux
 • erfaring med .NET/Core, C#, SQL, Visual Studio og Azure DevOps
 • erfaring med bruk av API’er (som f.eks. REST)
 • erfaring med IaC – eller et genuint ønske om å lære deg det
 • god forståelse for nettverkstopologi, og vanlige nettverksprotokoller (dns, https, ssh, ftp, sftp).

Vi legger stor vekt på personlig egnethet.

Om oss

Vi har et stort hjerte for samfunnsoppdraget – å gjøre utdanning mulig for alle! Men det er ikke mulig uten systemene våre: Vi har en høy grad av automatiserte forretningsprosesser, og arbeider fortløpende med å forbedre måten vi leverer våre tjenester på. Vi jobber på oppdatert teknologi, og du får være med å påvirke hvordan vi skal ta i bruk og utnytte skyteknologien. Vi er store nok til at du får bryne deg på et bredt spenn av komplekseproblemstillinger. Samtidig er vi ikke større enn at ditt arbeid vil utgjøre et vesentlig bidrag til systemene som gjør utdanning mulig.

Vi bryr oss ikke

... om du foretrekker friluftsliv og fiskevær eller fredagspils og finklær. Vi har tro på at det finnes drivende dyktige IT-folk i hele landet. Vi bryr oss derfor ikke om du bor på bygda, i skjærgården, eller i byen. Systemene våre har allerede flyttet ut av kontoret og opp i skyen – nå kan også du velge selv hvor i landet du vil bo!

Vi bryr oss

... om å bruke riktig teknologi for å løse riktig problem. Vi bryr oss om brukervennlige løsninger som setter kundene våre i stand til selv å finne svar på det de lurer på. Vi bryr oss om fremtidsrettede systemer som fungerer like godt i morgen som i dag, og om å gi dyktige teknologer armslag til å lage systemene som gjør utdanning mulig. Og vi bryr oss om arbeidsmiljøet. Derfor vil du fra første dag bli møtt med et inkluderende fagmiljø og engasjerte kolleger som følger deg opp tett – både faglig og sosialt! Bryr du deg om de samme tingene som oss? Da håper vi å høre fra deg!

Hos oss får du

 • Engasjerte kollegaer som utfordrer og utvikler deg i et trivelig miljø med et høyt faglig nivå. Våre rundt 60 IT-ansatte og innleide konsulenter stortrives hos oss!
 • Fleksibel arbeidstid.
 • Kortere arbeidstid om sommeren.
 • Gode forsikrings- og pensjonsordninger gjennom Statens pensjonskasse.
 • Lønnsplassering som rådgiver/seniorrådgiver i ltr. 56–82, for tiden kr 507 600–873 400. For særlig kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes.
 • Ansatte med hjemmekontor som fast arbeidssted får dekket nødvendige kostnader til utstyr og kommunikasjon.
 • Noe reising må påregnes.

Vil du være med å utvikle, drifte og sette retning for IT-systemene våre, men ikke akkurat i denne stillingen? Vi lyser ut flere IT-stillinger med arbeidssted Norge. Sjekk ut lanekassen.no/it.

For å sikre at du blir tatt i betraktning ber vi deg skrive søknad på norsk, og legge ved vitnemål og attester elektronisk i søknaden.

I Lånekassen er vi opptatt av å finne de gode og smarte løsningene. De tror vi at vi best kommer fram til når våre kollegaer representerer et tverrsnitt av befolkningen, med ulik kompetanse, livserfaring, alder, kjønn, legning, etnisk bakgrunn og funksjonsevne. Vi sørger for at du får tilrettelegging dersom det er behov for det. Dersom vi får kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, vil minst én søker i hver av disse gruppene bli kalt inn til intervju. For å bli vurdert som søker fra disse gruppene, må du oppfylle visse krav, og vi oppfordrer deg til å melde fra om dette ved å krysse av for det i jobbsøkerportalen. Disse opplysningene kan bli brukt anonymisert til statistikkformål som alle statlige virksomheter rapporterer i sine årsrapporter.

Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste, må dette begrunnes i søknadsskjemaet. Opplysninger kan bli offentliggjort selv om du har bedt om ikke å bli oppført på søkerlisten, men du vil bli varslet dersom ønsket om reservasjon ikke tas til følge.

Powered by Labrador CMS