Ledig stilling:

Rådgiver/seniorrådgiver virksomhetsstyring

Søknadsfrist: 20.09.24

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Moss, Norge

Søknadsfrist: 20.09.24

Om arbeidsgiver:

Sivil klareringsmyndighet (SKM) er et direktorat og forvaltningsorgan under Justis- og beredskapsdepartementet. Som den sentrale klareringsmyndigheten i sivil sektor, er vårt samfunnsoppdrag å beskytte nasjonale verdier ved å redusere risikoen for innsidere. Vi har blant annet ansvar for å vurdere klarering av personell for tilgang til sikkerhetsgradert informasjon og klassifiserte objekter i tråd med lov om nasjonal sikkerhet (sikkerhetsloven) med forskrifter.Vårt arbeid skal gi merkbare effekter for samfunnssikkerheten og innbyggernes rettssikkerhet.

SKM er en virksomhet med en samfunnskritisk funksjon. Dette stiller ekstra krav til virksomhetens evne til å levere på sitt samfunnsoppdrag også når uønskede eller uforutsette hendelser inntreffer. Det forventes at alle våre medarbeidere er fleksible og villige til å yte ekstra når situasjonen krever det.Vi holder til i nye og moderne lokaler i Moss.

Kontakt:

Navn: Gudmund Gjølstad

Tittel: Direktør

Tlf./E-post: 906 12 880 / gudmund.gjolstad@skm.stat.no

---

Navn: Therese Brogård

Tittel: Avdelingsdirektør

Tlf./E-post: 909 64 225 / therese.brogaard@skm.stat.no

Vil du bidra til å beskytte våre nasjonale verdier?

Om stillingen

SKM er en virksomhet i utvikling og vi søker en dyktig rådgiver/seniorrådgiver for å bistå i arbeidet med virksomhetsstyring. 

Stillingen vil for tiden være tilknyttet organisasjonsavdelingen. Avdelingen har blant annet ansvar for økonomi- og virksomhetsstyring, personal/HR, arkiv og dokumentforvaltning, IKT-leveranser, forebyggende sikkerhet og personvern.

Arbeidsoppgaver

Som rådgiver/seniorrådgiver skal du koordinere og videreutvikle vårt arbeid med resultatoppfølging, virksomhetsplanlegging og mål- og strategiarbeid. Du må kunne drive og legge til rette for strukturerte endrings- og styringsprosesser, og utøve lederstøtte for direktoratets ledergruppe, herunder fasilitering av møter og utarbeidelse av skriftlige produkter.

Vi ønsker at du skal videreutvikle og forvalte direktoratets virksomhetsplanprosess, samt følge opp og rapportere på mål og virksomhetsplaner. Du må kunne følge opp internkontrollarbeidet, bistå med overordnet risikostyring, og bidra til å utvikle systemer og verktøy for virksomhetsstyring. Du må påregne å bistå i dialogen med relevante eksterne aktører.

Vi ser etter en kandidat som evner å bidra til smidige arbeidsprosesser harmonisert med formelle krav til struktur, frister og leveranser. I tett samarbeid med våre statistikk- og analysemedarbeidere, økonomirådgiver og avdelingsdirektør må du kunne utarbeide god styringsinformasjon, gode prognoser og beslutningsgrunnlag for virksomheten, og se muligheter for å forbedre rapporteringen både internt og eksternt. 

Du må være fleksibel med tanke på andre arbeidsoppgaver i virksomheten. 

Du må ha

  • Høyere relevant utdanning, fortrinnsvis på masternivå – eksempelvis innen økonomi og administrasjon, styring, ledelse, risikostyring eller kvalitetsledelse
  • Relevant erfaring med virksomhetsstyring, mål- og resultatoppfølging, fortrinnsvis fra offentlig virksomhet
  • God kunnskap om statlig regelverk knyttet til budsjett, regnskapsføring og rapportering
  • Erfaring med å lede møter og tilrettelegge for strukturerte og hensiktsmessige prosesser
  • Erfaring med utrednings- og prosjektarbeid
  • Gode IKT-ferdigheter
  • God samfunnsforståelse
  • Meget god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk
  • Interesse for samfunnssikkerhet

Personlige egenskaper

Vi ønsker at du viser initiativ, handlekraft og har gode samarbeids- og kommunikasjonsevner. Videre må du være effektiv, prosess- og løsningsorientert samtidig som du jobber strukturert. Du må være utviklingsorientert, ha et strategisk blikk og evne å se sammenhengen mellom det operative og det strategiske arbeidet. Det er en forutsetning at du selv trives med å arbeide både operativt og strategisk. 

Det er nødvendig at du er fleksibel og evner å prioritere arbeidsoppgavene i tråd med virksomhetens behov. Du setter mål for arbeidet ditt og bygger gode relasjoner. I tillegg blir du motivert av samfunnsoppdraget til virksomheten og har evne til helhetsforståelse.

Personlig egnethet vil bli tillagt stor vekt.

Krav om sikkerhetsklarering

Den som tilsettes må kunne sikkerhetsklareres til og autoriseres for HEMMELIG/NATO SECRET, og kan ikke inneha annet statsborgerskap enn norsk. Det er en forutsetning at nødvendig klarering og autorisasjon kan opprettholdes gjennom hele ansettelsesforholdet. Det er en forutsetning at nødvendig klarering og autorisasjon kan opprettholdes gjennom hele ansettelsesforholdet. Dette stiller krav til din lojalitet, dømmekraft og pålitelighet – nødvendige egenskaper for ansatte i en organisasjon med spesielle krav til sikkerhet.

Vi tilbyr deg

Du vil få spennende og utfordrende arbeidsoppgaver knyttet til et viktig samfunnsoppdrag for trygghet og sikkerhet i Norge. 

  • Et hyggelig arbeidsmiljø, sammen med profesjonelle, pålitelige og engasjerte kolleger.
  • Fleksibel arbeidstid
  • Felles kantine
  • God pensjonsordning i Statens pensjonskasse
  • God tilrettelegging av arbeidsplassen og arbeidssituasjon dersom det er behov for det

Lønn innenfor statens lønnsregulativ som rådgiver/seniorrådgiver (1434/1364) i lønnsspenn kr 604 900 til 821 100, avhengig av utdanning og erfaring. For stilling som seniorrådgiver kreves det flere års relevant arbeidserfaring. 

Av lønnen trekkes 2 % lovbestemt innskudd til Statens pensjonskasse.

Stillingen har 6 måneder prøvetid. 

Hvis du finner ovennevnte av interesse, gleder vi oss til å se din søknad. For å komme i betraktning må søknad med cv fylles ut via vår jobbportal, Jobbnorge. Attester, vitnemål og referanser skal vedlegges.

Søknadsfrist: 20.09.2024

Generelt

Vi mener at inkludering og mangfold er en styrke, og ønsker oss medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, perspektiver og livserfaring for å bidra til enda bedre oppgaveløsning. Vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke.Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju. For å bli vurdert som søker i disse gruppene, det vil si positivt særbehandlet på denne måten, må søkerne oppfylle visse krav. Du kan lese mer om positiv særbehandling her. Vi oppfordrer søkere til å krysse av i jobbportalen dersom de har funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn. Avkrysningene i jobbsøkerportalen danner grunnlag for anonymisert statistikk som alle statlige virksomheter rapporterer i sine årsrapporter.

Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkerne kan bli offentliggjort, selv om en ber om ikke å bli ført opp på den offentlige søkerlisten. Dersom anmodningen ikke blir tatt til følge, vil søkeren bli varslet om dette.

Etter søknadsfristen vil det også bli utarbeidet utvidet søkerliste, av cv-opplysninger som registreres i portalen av søkeren. Alle søkere har rett på å gjøre seg kjent med utvidet søkerliste. Ta kontakt med SKM før du evt. registrerer opplysninger av sensitiv eller sikkerhetsmessig karakter i jobbportalen.

Arbeidstakere må ikke inneha bistillinger, bierverv, styreverv eller andre lønnede oppdrag som kan hemme eller sinke deres ordinære arbeid med mindre det foreligger særskilt pålegg eller tillatelse.

Tiltredelsestidspunkt snarest og etter nærmere avtale.

Powered by Labrador CMS