Ledig stilling:

Sjøfartsdirektør - Haugesund

Søknadsfrist: 31.10.24

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Heltid, åremål

Arbeidssted: Haugesund, Norge

Søknadsfrist: 31.10.24

Om arbeidsgiver:

Sjøfartsdirektoratet er underlagt Nærings- og fiskeridepartementet. I saker som gjelder miljøforhold knyttet til det enkelte skip og vern av det marine miljøet, er direktoratet underlagt Klima- og miljødepartementet. 

Sjøfartsdirektoratet er forvaltnings- og tilsynsmyndighet og arbeider med sikkerhet for liv, helse, miljø og materielle verdier på fartøy med norsk flagg og utenlandske fartøy i norske farvann. Direktoratet har også ansvar for å sikre rettsvern for norskregistrerte skip og rettigheter i disse, gjennom Norsk Internasjonalt Skipsregister (NIS), og Norsk Ordinært Skipsregister (NOR). I tillegg kommer Skipsbyggingsregisteret (BYGG).

Sjøfartsdirektoratet er organisert med hovedkontor i Haugesund, syv regioner med 16 regions- og tilsynskontor langs hele kysten, og Skipsregistrene i Bergen. Direktoratet har ca. 365 ansatte.

For mer informasjon, se https://www.sdir.no 

 

Kontakt:

Navn: Liv S. BøeTlf./E-post: 911 08 263liv-sissel.boe@dss.dep.no

Om stillingen

Sjøfartsdirektoratet skal bidra til sikkerhet for liv, helse, klima og miljø og materielle verdier i sektoren. Direktoratet utformer regelverk, følger opp at kravene etterleves og tilrettelegger for utvikling og grønn omstilling innenfor skipsfart. Skipsfart er en internasjonal næring, og direktoratet har en viktig rolle med å bidra i internasjonalt arbeid som fremmer sjøsikkerhet, klima og miljø. Sjøfartsdirektoratet har i tillegg ansvar for å sikre rettsvern for norskregistrerte skip og rettigheter i disse, gjennom Skipsregistrene. Deler av Skipsregistrene er konkurranseutsatt, ved at rederier også kan velge å registrere skip i andre lands skipsregister. Samlet er direktoratet en viktig bidragsyter i arbeidet for at Norge skal anses som et kvalitetsflagg. 

Stillingen som sjøfartsdirektør byr på en sentral rolle innenfor et samfunnsområde der Norge har en unik posisjon. Sjøfartsdirektoratet har et komplekst ansvarsområde og en bred kontaktflate både internasjonalt og nasjonalt, i den maritime klyngen, med arbeidsgiver- og arbeidstakersiden og med andre statlige myndighetsorganer. 

Vi søker en strategisk og samlende direktør med god rolleforståelse og relevant ledererfaring på høyt nivå. Du må motiveres av kompleksiteten og ønsket om å videreutvikle direktoratet og den maritime næringen. Det er viktig at du trives som pådriver i internasjonale fora og med å representere direktoratet i inn- og utland. Aktuelle kandidater har høye ambisjoner for direktoratet og for å bidra til at arbeidsplasser på sjøen er trygge, ulykker forebygges, maritim næring gjennomfører grønn omstilling, og at Norge skal være en attraktiv flaggstat og ledende sjøfartsnasjon. 

Vi søker en direktør med

  • solid ledererfaring på høyt nivå og interesse for maritim sektor
  • relevant kjennskap til politiske og forvaltningsmessige prosesser i sentralforvaltningen
  • god evne til relasjonsbygging, dialog og utadrettet virksomhet både nasjonalt og internasjonalt, også i krevende situasjoner 
  • bred samfunnsmessig orientering, god rolleforståelse og høy personlig integritet og troverdighet 
  • evne til å se og forstå bredden i direktoratets ulike roller. Kjennskap til maritim sektor vil være en fordel
  • forståelse for muligheter og utfordringer som ligger i utvikling og anvendelse av digital teknologi
  • en motiverende lederstil med interesse for å videreutvikle medarbeidere og en solid, positiv kultur på tvers i hele direktoratet
  • relevant utdanning på masternivå. Særlig relevant erfaring kan kompensere for deler av utdanningskravet
  • god muntlig og skriftlig fremstillingsevne på norsk og engelsk

Direktøren ansettes på åremål for seks år med mulighet for fornyelse i ytterligere seks år. Lønn etter avtale. Den som ansettes må kunne sikkerhetsklareres.

Offentlig søkerliste og kontakt

Interesserte kan før søknadsfristen ta fortrolig kontakt med Liv S. Bøe i DSS, vi tlf. 911 08 263 eller e-post liv-sissel.boe@dss.dep.no

Etter søknadsfristens utløp vil det bli utarbeidet søkerlister. Vi gjør oppmerksom på at opplysninger om søkere kan bli offentliggjort selv om søkere har bedt om å ikke bli ført opp på den offentlige søkerlisten. Blir det aktuelt, vil vi ta kontakt før offentliggjøring. 

Det er ønskelig å gjenspeile mangfoldet i samfunnet, og vi oppfordrer derfor alle kvalifiserte kandidater uavhengig av bakgrunn og tilhørighet til å søke. Vi vil tilrettelegge for medarbeidere som har behov for det. Les mer på Arbeidsgiverportalen.

Powered by Labrador CMS