Ledig stilling:

UNIK FØRSTEGANGSTJENESTE: Vernepliktige journalister i Forsvarets forum.
UNIK FØRSTEGANGSTJENESTE: Vernepliktige journalister i Forsvarets forum.

Forsvarets forum søker vernepliktige journalister

Søknadsfrist: 01.01.2023

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Vernepliktig journalist, førstegangstjeneste (12 måneder)

Arbeidssted: Oslo, Norge

Søknadsfrist: 04.12.2022

Om arbeidsgiver:

Forsvarets forum er Forsvarets eget fagmedium, som har en redaksjonell fri og uavhengig stilling i tråd med Lov om redaksjonell uavhengighet og ansvar i redaktørstyrte journalistiske medier (Medieansvarsloven) og Redaktørplakaten. Redaksjonen forplikter seg på prinsippene for god presseskikk, slik disse er nedfelt i Vær Varsom-plakaten.

Forsvarets forum skal øke kunnskapen om Forsvarets virksomhet og interessen for forsvars- og sikkerhetspolitiske temaer gjennom saklig, kritisk og uavhengig journalistikk. Publikasjonen skal bidra til engasjement og debatt rundt forsvars- og sikkerhetspolitiske spørsmål. Vi har som ambisjon å formidle stoff av allmenn interesse og å nå ut i den brede offentlighet.

Forsvarets forum gir ut nettavisen forsvaretsforum.no, magasinet F og podkasten «Krig & sånn», som formidler nyheter og debatt om Forsvaret.

Forsvarets forum utgis av Forsvarets fellestjenester. Les mer om oss her.


Kontakt:

Navn: Stian Eisenträger

Tittel: Ansvarlig redaktør

Tlf.: 40041885

E-post: se@fofo.no

Har du en drøm om å bli journalist? Da er Forsvarets forum det riktige stedet for deg som skal avtjene førstegangstjeneste!

Vi søker deg som enten har noe erfaring fra å jobbe i en redaksjon, for eksempel fra en lokalavis, eller har utdanning innen journalistikk eller andre relevante fagområder, og som ennå ikke har gjennomført førstegangstjeneste. Har du ikke gjennomført sesjon, ordner vi det.

Jobben din blir å bidra journalistisk i Forsvarets forums redaksjon. Hos oss får du unike muligheter til å prøve deg i et av landets mest spennende fagmedier. Du vil få utfordrende og interessante oppgaver som løses i et miljø som drives av å grave frem nyheter og formidle kunnskap, opplevelse og engasjement om fagfeltet vårt.

Redaksjonen består av ti sivilt ansatte journalister og redaktører, i tillegg til to-tre vernepliktige journalister. Vi konkurrerer gjerne med landets største medier om å melde de viktigste forsvarsnyhetene først, og har de siste årene blitt tildelt en rekke priser for vårt arbeid.

Tjenestetiden er normalt 12 måneder, men det er mulig å søke om utvidet førstegangstjeneste på opptil 18 måneder. Året starter med militær opplæring innen grunnleggende soldatferdigheter på Madla i Stavanger. Etter fullført rekruttskole, blir du overført til Akershus kommandantskap og Forsvarets forum, hvor du vil tjenestegjøre resten av tiden.

Gjennomført praksis som vernepliktig journalist i Forsvarets forum er et godt springbrett for videre karriere i mediene.

Har du lyst på et spennende år hvor du får utfordret deg selv, får verdifull journalistisk praksis fra et prisvinnende fagmedie og får innsikt i soldatlivet og hvordan Forsvaret fungerer? Da bør du søke!

Oppgaver:

 • Produsere journalistikk som skal publiseres i Forsvarets forums kanaler, både digitalt på forsvaretsforum.no, i sosiale medier og i magasinet F.
 • Et særskilt ansvar for vår journalistikk for og om vernepliktige i førstegangstjeneste.
 • Bidra i utviklingen av redaksjonelle prosjekter og gjennomføre disse.
 • Mulighet til å dra på spennende reportasjereiser i inn- og utland.
 • Mulighet for å bidra i podkasten vår «Krig & sånn».
 • De vernepliktige journalistene inngår i helgeturnus, med vakter hver tredje helg.

Kvalifikasjoner:

 • Du må ha god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk. Det er en fordel med noe relevant praktisk erfaring som journalist, for eksempel fra lokalavis, studentavis eller ungdomsredaksjon.
 • Det er en fordel med noe utdanning innen journalistikk, medier og kommunikasjon, foto og video eller andre relevante fagområder, men dette er ikke et krav.
 • Du bør ha interesse for Forsvaret og militære spørsmål.
 • Du bør ha førerkort klasse B.
 • Du kan ikke ha gjennomført førstegangstjeneste tidligere.
 • For å kunne gjennomføre militærtjeneste stilles det krav til vandel, og du må i tillegg tilfredsstille noen fysiske og helsemessige krav. For mer informasjon om krav til militærtjeneste, se Forsvarets nettsider.

Personlige egenskaper:

 • Hos oss skal du først og fremst være deg selv, men du må være positiv og nysgjerrig, ha evne og vilje til å lære nye ting, kunne jobbe selvstendig og like høyt tempo.

Vi kan tilby:

 • Et unikt år hvor du får mange muligheter og stort ansvar.
 • Et godt arbeidsmiljø med engasjerte og kunnskapsrike kolleger.
 • Spennende, utfordrende og varierte arbeidsoppgaver på et viktig samfunnsområde med gode muligheter for faglig og personlig utvikling.
 • Mulighet til å bygge et verdifullt nettverk.
 • Du gjennomfører førstegangstjeneste samtidig som du får verdifull erfaring og relevant praksis innen journalistikk.
 • Flotte lokaler sentralt i Oslo.
 • Vi følger skoleåret: Kandidatene som blir valgt ut har innrykk til rekruttskole i juli, starter tjenesten som vernepliktige journalister i september/oktober, og dimitterer i juni/juli påfølgende år.
 • Gjennomført førstegangstjeneste gir 2 tilleggspoeng ved søknad til høyere utdanning.
 • I førstegangstjeneste får du utbetalt ca. 5940 kroner hver måned, og en større engangssum når du dimitterer (ca. 38 100 kroner pr. i dag).
 • Forsvaret holder deg med mat, klær og innkvartering så lenge du er i førstegangstjeneste. Du kan dessuten søke om tillegg for ektefelle/samboer og barn, og søke om å få dekket faste økonomiske utgifter som husleie og lignende.
 • Alle som er inne til 12 måneders førstegangstjeneste får 7 gratis hjemreiser og 20 permisjonsdager som man kan bruke som man ønsker, så lenge tjenesten tillater det.
 • Du kan også søke om stipend for kurs og eksamen, og få gratis digital undervisning om du tar opp fag fra VGS.
 • Mer informasjon om økonomi, permisjon og andre fordeler i førstegangstjenesten, finner du på Forsvarets nettsider.

Søknader vurderes fortløpende, så det er ingen grunn til å vente helt til søknadsfristen!

Spørsmål kan rettes til ansvarlig redaktør Stian Eisenträger på mobiltelefon 400 41 885 eller e-post se@fofo.no

Sammen med din søknad bør du legge ved CV, karakterutskrift/vitnemål, referanser og eventuelle arbeidsprøver. Søkere som innkalles til intervju må ta med originaldokumentene.

Powered by Labrador CMS