Ledig stilling:

Er du god til å skrive og ta bilder? Ledig stilling som fotojournalist i Forsvarets forum!

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Oslo, Norge

Søknadsfrist: 18.10.24

Om arbeidsgiver:

En jobb i Forsvaret er noe mer enn en jobb. Forsvarets viktigste oppgave er å skape sikkerhet for Norge og trygghet for befolkningen. Uansett hvilken stilling du har, er du med på å ivareta landets og fellesskapets interesser.

Forsvarets forum gir ut nettavisen forsvaretsforum.no, magasinet F og podkasten Krig & sånn, som formidler informasjon og debatt om Forsvaret. Redaksjonen har en fri og uavhengig stilling og følger redaktørplakaten.

I Forsvaret er det ønskelig at arbeidsstyrken i størst mulig grad skal gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke, uavhengig av kjønn, kulturell bakgrunn, hull i CV-en eller funksjonsevne . Vi vil sørge for tilrettelegging på arbeidsplassen hvis det er behov for dette. Noen av Forsvarets stillinger kan ha egne helsekrav og krav til fysisk skikkethet.

I henhold til offentlighetsloven § 25 andre ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Det er egne regler for militære stillinger.

Forsvaret benytter elektronisk søknadsbehandling. Attester og vitnemål må legges ved søknaden. Høyere utdanning gjennomført utenfor Norge må være offentlig godkjent av NOKUT eller Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse. Godkjenningen må dokumenteres.

Kontakt:

Navn: Rognstrand, Andrea

Tittel: Nyhetsredaktør

Tlf./E-post: 45 20 43 15

--------------------------------------

Navn: Anne Karin Pessl-Kleiven

Tittel: Ansvarlig redaktør

Tlf./E-post: 90 55 35 21

Forsvarets forum er Norges største redaksjonelt uavhengige fagmedium om forsvar og sikkerhetspolitikk. Vi publiserer løpende nyheter på nett, i sosiale medier, på papir og som podkast.

Vårt oppdrag er å øke kunnskapen om Forsvarets virksomhet og interessen for forsvars- og sikkerhetspolitiske temaer gjennom saklig, kritisk og uavhengig journalistikk.Forsvarets forum utgis av Forsvarets fellestjenester, på oppdrag av forsvarssjefen. Vår uavhengige stilling er forankret i Lov om redaksjonell fridom i media, og vårt innhold produseres etter journalistiske prinsipper, i tråd med Redaktørplakaten og Vær Varsom-plakaten. Vi er medlem av Fagpressen.

Redaksjonen består av ti medarbeidere - ni i Oslo og én på Andøya. Vi har også to vernepliktige journalister.

Vi leter etter en fotojournalist med erfaring fra nyhetsrommet, gjerne også fra deskarbeid, med solid fotokompetanse og dokumentert evne til visuell historiefortelling. Vi trenger deg som har teft for den gode historien, som er god til å skrive, og som evner å formidle digitale, journalistiske fortellinger med bilder og tekst. Du må ha erfaring med både stills og video, digitale verktøy og digital presentasjon, og kunnskap om ulike visuelle fortellerteknikker. Du vil inngå i en nyhetsvaktordning.

Det er ønskelig med snarlig tiltredelse.

Hva skal du jobbe med?

  • produsere egne saker til forsvaretsforum.no, papirmagasinet F og sosiale medier, både nyhetssaker og feature
  • bildebehandle og redigere andres stills og video
  • jobbe i team med felles saker
  • bidra til å løfte Forsvarets forums visuelle uttrykk
  • bidra i utviklingen av digitale fortellergrep og visuell historiefortelling
  • bidra til at Forsvarets forum fortsetter å tiltrekke seg nye lesere
  • du må regne med å reise mye i inn- og utland

Hvilke kvalifikasjoner trenger du for stillingen?

  • utdanning på høyskole/universitet innen journalistikk/fotojournalistikk. Mangel på formell utdanning kan etter vurdering kompenseres med journalistisk erfaring
  • erfaring fra nyheter, gjerne deskarbeid
  • teknisk kompetanse på stills og video
  • teknisk kompetanse på bildebehandling og videoredigering
  • dokumentert erfaring med visuell historiefortelling
  • digital kompetanse og forståelse, og dokumentert erfaring med ulike digitale fortellerteknikker
  • erfaring med med produksjon til sosiale medier
  • du må kunne norsk godt, både muntlig og skriftlig

Erfaring/kjennskap til Forsvaret er ikke et krav, men en fordel.

Hvilken kollega ønsker vi oss?

Du har god muntlig og skriftlig fremstillingsevne og kan levere i høyt tempo, gjerne fra felt. Videre er du kreativ og nyskapende historieforteller og kommer med ideer og deltar aktivt på morgenmøtene med visuelle innspill til egne og andres saker. Du har høy arbeidskapasitet og evner å jobbe selvstendig og i team. Videre er du fleksibel, strukturert og evner å fullføre det du starter på. I tillegg har du veldig god etisk vurderingsevne.

Aktuelle søkere vil bli innkalt til intervju. Vi legger stor vekt på personlig egnethet. Attester og vitnemål må legges ved søknaden. Avsluttende høyere utdanning gjennomført utenfor Norge, må være godkjent av NOKUT, og godkjenningen må dokumenteres.

Hvorfor skal du velge oss?

Vi tilbyr:

  • Et spennende arbeidsmiljø, med engasjerte, dyktige og kunnskapsrike medarbeidere
  • Fleksibel arbeidstid, med mulighet for to timer trening i arbeidstiden per uke
  • Et høyt fokus på et godt arbeidsmiljø
  • Gode muligheter for personlig og faglig utvikling
  • En variert og spennende hverdag med hele Forsvaret som arbeidsfelt
  • Gode pensjons- og velferdsordninger
  • Lønn etter Statens lønnsregulativ, som førstekonsulent, kode 1408, ltr 65-70, pt. kr 635 400 - 692 400 brutto per år, avhengig av kvalifikasjoner. Av lønnen trekkes 2 % lovbestemt innskudd til Statens pensjonskasse.
Powered by Labrador CMS