Ledig stilling:

Kan du bidra innen IKT-drift og samband?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Oslo, Norge

Søknadsfrist: 02.07.2023

Om arbeidsgiver:

En jobb i Forsvaret er noe mer enn en jobb. Forsvarets viktigste oppgave er å skape sikkerhet for Norge og trygghet for befolkningen. Uansett hvilken stilling du har, er du med på å ivareta landets og fellesskapets interesser. For å verne om alt vi har og alt vi er, må vi selv leve ut de verdiene vi er satt til å forsvare. Vi ønsker derfor ansatte som bidrar til en god kultur ved å vise respekt og ta ansvar for hverandre, og ha mot til å handle riktig og våge å si ifra.

Forsvarets fellestjenester består av avdelinger som utfører oppgaver innen en rekke fagfelt. Som en del av Forsvarets fellestjenester bidrar du til å styrke landets forsvar på mange måter og nivåer.

I Forsvaret er det ønskelig at arbeidsstyrken i størst mulig grad skal gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke, uavhengig av kjønn, kulturell bakgrunn, hull i CV-en eller funksjonsevne. Vi vil sørge for tilrettelegging på arbeidsplassen hvis det er behov for dette. Noen av Forsvarets stillinger kan ha egne helsekrav og krav til fysisk skikkethet.

I henhold til offentlighetsloven § 25 andre ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Det er egne regler for militære stillinger.

Forsvaret benytter elektronisk søknadsbehandling. Attester og vitnemål må legges ved søknaden. Høyere utdanning gjennomført utenfor Norge må være godkjent av NOKUT og godkjenningen må dokumenteres.

Det blir gjennomført bakgrunnsjekk når sikkerhetsklareringen gjennomføres.

Les mer om jobb i Forsvaret.

Kontakt:

Navn: Tommy Bredesen

Tittel: Sjef G6 IKT-seksjonen

E-post: fft.stab.o-avd.g6@mil.no

Vi er et fleksibelt og løsningsorientert team som skal skape muligheter og operativt handlingsrom for våre kunder. Du ønsker å bidra inn i et godt etablert arbeidsmiljø og har de nødvendige personlige forutsetningene for å fungere selvstendig og godt i team. Godt arbeidsmiljø er vår grunnmur og vårt største fokusområde. Som ansatt hos oss får du frihet under ansvar, og vi har derfor behov for deg som er strukturert og som er en pådriver for å utvikle eget fagområde. Vi ønsker gjerne at du har bakgrunn fra Forsvaret, Forsvarssektor, eller annen beredskapsorganisasjon.

Forsvarets fellestjenester (FFT) består av avdelinger som utfører oppgaver innen en rekke fagfelt. FFT Stab yter tjenester og støtte innen fagområdene ledelse, HR, sikkerhet, beredskap- og operasjoner, materiell- og logistikk, plan, IKT- og samband, trening- og øving, økonomi, utvikling og lederstøtte. I tillegg til egne avdelinger leverer FFT Stab også støtte til Forsvarsstaben og Forsvarets ledelse. Stillingen er underlagt Forsvarets fellestjenester stab, Operasjonsavdelingen, G6 IKT-seksjon. Operasjonsavdelingen ivaretar fagområdene operasjoner, beredskap, forebyggende sikkerhet, IKT og samband. Du vil i blant få hektiske dager, men du vil også få gode kolleger med høy kompetanse.

Arbeidsoppgaver

I denne stillingen vil du blant annet;

 • Utøve 1.-3. linje støtte på IKT og kommando og kontroll informasjonssystemer (K2IS) systemer
 • Ansvar for brukeradministrasjon på Forsvarets informasjonssystemer
 • Ivareta veiledning og opplæring av ansatte innenfor IKT og K2IS
 • ivareta forvaltning og teknisk drift- og vedlikehold av informasjonssystemer
 • Bidra i revisjon og kontrollarbeid
 • Bidra til forvaltning og drift av sambandskapasiteter
 • Bidra i forebyggende sikkerhetsarbeid

Det må påregnes tunge løft ved flytting og installasjon av IKT-materiell.

Kvalifikasjoner

 • Fagbrev relatert til stillingens arbeids- og ansvarsområde. Annen utdanning og/eller lang relevant erfaring kan etter vurdering kompensere for manglende formell utdanning.
 • Gode språkferdigheter i norsk, både skriftlig og muntlig
 • Søker må kunne sikkerhetsklareres for STRENGT HEMMELIG/NATO COSMIC TOP SECRET før tiltredelse

Ønskelige kvalifikasjoner

 • Høyere utdanning innen relevante fagfelt
 • Grunnleggende soldatutdanning, eller høyere
 • Erfaring og/eller utdanning fra Forsvaret innenfor relevant fagområde
 • Arbeidserfaring i systemer som SAP, Microsoft 365, Microsoft server og Microsoft Active Directory

Attester og vitnemål legges ved søknaden før den sendes inn. Høyere utdanning som er gjennomført utenfor Norge må være godkjent av NOKUT og godkjenningen må dokumenteres. Den som ansettes må være i god fysisk form, og det må påregnes å fremlegge helseattest før tiltredelse.

Personlige egenskaper

Stillingen er en del av et viktig beredskapssystem og vi ser derfor etter deg som har stor arbeidskapasitet, kan jobbe selvstendig og som håndterer usikkerhet. Du må ha høy integritet, gode kommunikasjons- og formidlingsevner, og videre evne til selvledelse og samarbeid. Disse personlige egenskapene vektes tungt, da stillingen direkte understøtter Forsvarets ledelse.

Aktuelle kandidater kalles inn til intervju, og det planlegges med gjennomføring av intervjuer i starten av august.

Vi kan tilby

 • Gode velferds- og pensjonsordninger i tillegg til et godt arbeidsmiljø
 • Mulighet for trening i arbeidstiden
 • Gode muligheter for både faglig og egen utvikling

Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ, som førstekonsulent kode 1408, ltr. 58 - 65 pt. kr 565 900 - 635 400 brutto per år, avhengig av kvalifikasjoner. Av lønnen trekkes 2 % lovbestemt innskudd til Statens pensjonskasse.

For nærmere informasjon om stillingen, se kontaktinformasjon.

Powered by Labrador CMS