Ledig stilling:

Vil du bidra med å planlegge oppdrag til en av Norges mest operative luftkapasitet?

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Evenes

Søknadsfrist: 04.09.24

Om arbeidsgiver:

En jobb i Forsvaret er noe mer enn en jobb. Forsvarets viktigste oppgave er å skape sikkerhet for Norge og trygghet for befolkningen. Uansett hvilken stilling du har, er du med på å ivareta landets og fellesskapets interesser. For å verne om alt vi har og alt vi er, må vi selv leve ut de verdiene vi er satt til å forsvare. Vi ønsker derfor ansatte som bidrar til en god kultur ved å vise respekt og ta ansvar for hverandre, og ha mot til å handle riktig og våge å si ifra. 

Som en del av Luftforsvaret er du med på å kontrollere og beskytte luftrommet over landet vårt. Norske jagerfly er i kontinuerlig beredskap, kontroll- og varslingspersonell overvåker og kontrollerer luftrommet og redningshelikoptrene redder stadig menneskeliv. 

I Forsvaret er det ønskelig at arbeidsstyrken i størst mulig grad skal gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke, uavhengig av kjønn, kulturell bakgrunn, hull i CV-en eller funksjonsevne. Vi vil sørge for tilrettelegging på arbeidsplassen hvis det er behov for dette. Noen av Forsvarets stillinger kan ha egne helsekrav og krav til fysisk skikkethet.

I henhold til offentlighetsloven § 25 andre ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Det er egne regler for militære stillinger.

Forsvaret benytter elektronisk søknadsbehandling. Attester og vitnemål må legges ved søknaden. Høyere utdanning gjennomført utenfor Norge må være offentlig godkjent av NOKUT eller Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse. Godkjenningen må dokumenteres.

Det blir gjennomført bakgrunnsjekk når sikkerhetsklareringen gjennomføres.

Les mer om jobb i Forsvaret.

Kontakt:

Navn: Killie, Signe Andreassen

Tittel: HR-rådgiver

Tlf./E-post: 3320 9011

Har du gjennomført førstegangstjeneste, eller tidligere vært ansatt i Forsvaret og ønsker deg tilbake?

Da har du nå mulighet til å søke nye utfordringer som ansatt i Luftforsvaret. 333 skvadronen søker nye Mission support medarbeidere som oppdagsplanlegger.Luftforsvarets 333 skvadron søker deg som er motivert for å bidra til at en av Norges mest operative luftkapasitet kan gjennomføre sine oppdrag. P-8A Poseidon er en moderne luftplattform spekket med avansert teknologi og flere ulike sensorer. For å kunne løse oppdrag i luften er skvadronen helt avhengig av at personell har gjennomført nødvendig planlegging slik at skvadronen oppnår operativ effekt under oppdragsløsning. Crewet som skal fly trenger at oppdragsplanlegger produserer og fremlegger gode briefer slik at de som er i lufta har best mulig situasjonsforståelse.333 skvadron løser daglig operative oppdrag, blant annet ved å overvåke de enorme havområdene utenfor Norges kyst, samt å være forberedt på å støtte i søk- og redningsaksjoner i samme område. I tillegg til dette trener skvadronen på anti-ubåt-krigføring og deltar på øvelser og aktivitet i inn- og utland sammen med andre allierte fra NATO. 

Evenes flystasjon bygges opp som en moderne luftforsvarsbase med P-8A overvåkingsfly, F-35 jagerfly, luftvern og baseforsvar. Basen ligger ca. 45-50 minutters kjøretur fra Harstad og Narvik.

Arbeidsoppgaver

  • Utforme og holde brief for flycrew daglig før flytur basert på operative dokumenter og planverk for kommende aktivitet
  • Programmere data som flymaskinen trenger for å kunne benyttes til oppdragsløsning

Ved å jobbe som oppdragsplanlegger er du en viktig bidragsyter til at en av Norges mest operative luftkapasitet får gjennomført sine oppdrag. Du må være forberedt på noe reising i forbindelse med kurs og øvelser, samt deployeringer for å støtte norske luftoperasjoner med P-8A Poseidon i utlandet. Det første året vil være preget av opplæring, utsjekk og kursing. 

Kvalifikasjoner

  • Godkjent førstegangstjeneste
  • Godkjent medisinsk skikkethet for internasjonale operasjoner
  • Godkjent vandel
  • Godkjent fysisk styrke og utholdenhet (karakter 4) 
    • Se https://forsvaret.no/fysiskekrav for styrketester og utholdenhetstest
  • Norsk statsborgerskap
  • Den som ansettes må kunne sikkerhetsklareres for Strengt hemmelig før tiltredelse
  • Må ha god muntlig og skriftlig fremstillingsevne
  • Beherske engelsk godt, både muntlig og skriftlig

Personlige egenskaper

  • Gode holdninger og samarbeidsevner
  • Ærlig, pålitelig, lojal og troverdig.
  • Må evne å jobbe godt i team

Vi er ute etter deg som ønsker å jobbe i Luftforsvaret med de maritime patruljeflyene P-8A Poseidon. I utgangspunktet er det ikke et krav om spesielle kunnskaper og ferdigheter da nødvendig kurs og opplæring vil bli gitt, men personell som har erfaring med mission support fra Luftforsvaret eller fra etterretningsarbeid i Forsvaret vil ha en fordel. Bruk av forskjellige datasystemer er en viktig del av jobben.

Vi kan tilby

  • Gode muligheter for personlig og faglig utvikling
  • En dynamisk og spennende arbeidsplass
  • Godt arbeidsmiljø
  • Muligheten for fleksibel arbeidstid og trening i arbeidstiden
  • Gode pensjons- og velferdsordninger
  • Kurs og opplæring etter behov
  • Utfordrende og spennende arbeidsoppgaver

Lønn etter Statens Lønnsregulativ i Forsvaret, og i henhold til grad og kompetanse som OR 2-4, lønnstrinn 35 – 54 som for tiden kr 414 200,- pr år til kr 532 200- pr år.pr år (avhengig av kvalifikasjoner). Luftforsvaret har minstelønn for kandidater med bachelorgrad og relevant fagbrev på lønnstrinn 45 for tiden 466 600 kr pr år. For spesielt godt kvalifisert personell kan Luftforsvaret avvike lønnsplassering fra kunngjort lønn. Personell som ikke har et tilsettingsforhold med Forsvaret, vil få tilbud om fast tilsetting T60 i Luftforsvaret. 6 måneders prøvetid i stillingen.

Intervju, gjennomføring av fysiske tester og medisinsk sjekk må påregnes kort tid etter at søknadsfristen er utløpt.

Vilkår og tidspunkt for tilsetting

Tilsetningen skjer i henhold til forsvarsloven § 44 fjerde ledd om at militært tilsatte plikter å overholde reglene om tilsetting, utdanning, disponering og avansement mv. som er fastsatt i den til enhver tid gjeldende ordningen for militært tilsatte.

Stillingen lyses ut med tilsetting T-60, aldersuavhengig kompetanse, fra tiltredelsesdato 01.01.2025, eller tidligere etter avtale med søker. Med det menes et fast tilsettingsforhold i Forsvaret til oppnådd pensjonsalder, som pr. i dag er 60 år.

Grunnleggende spesialistkurs må gjennomføres innen 12 måneder etter tiltredelse.

Tilsetting skjer i respektiv Forsvarsgren, iht. tidligere avtjent førstegangstjeneste og i stillingens grad. Den som tilsettes disponeres mot stillingen iht. gjeldende tidsbegrensning, minimum tre år. Forsvarets behov for å beholde kompetanse i stillingen det tilsettes i, gjør at søkere normalt ikke gis mulighet til å søke andre stillinger før det har gått tre år etter tilsetting.

Relevante linker:

  • https://forsvaret.no/forsvarsmateriell/p-8
  • https://www.regjeringen.no/no/tema/forsvar/p-8a-poseidon/norge-har-inngatt-kontrakt-om-kjop-av-fem-nye-p-8a-poseidon-maritime-patruljefly/id2545872/
Powered by Labrador CMS