Ledig stilling:

Vil du flytte store datamengder over lange avstander?

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Fast

Arbeidssted:

Søknadsfrist: 05.02.2023

Om arbeidsgiver:

Etterretningstjenestens viktigste oppgave er å skaffe informasjon om forhold utenfor Norges grenser. Etterretningstjenesten innhenter, bearbeider og analyserer informasjon som angår norske interesser, sett i forhold til fremmede stater, organisasjoner og individer. Formålet med etterretningsvirksomhet er å bidra til å gi norske myndigheter et solid beslutningsgrunnlag i saker som kan utgjøre en risiko for Norge. Tjenesten er en integrert del av Forsvarets organisasjon og virksomhet, og løser oppdrag for hele myndighetsapparatet. Etterretningstjenesten arbeider etter overordnede, politiske prioriteringer og føringer. Mer informasjon om Etterretningstjenesten finner du på https://forsvaret.no/etjenesten

Kontakt:

Tlf./E-post: 23 09 16 43

Vi søker en telekom transmisjonsingeniør for å bidra til å planlegge og etablere et høyhastighets- og høykapasitetsnett for elektronisk kommunikasjon.Vi ønsker også at du bidrar til å utvikle kontoret, det gode miljøet og kulturen. Du vil bidra med din kompetanse og tekniske innsikt i ulike utfordringer som vi løser.Gjennom denne stillingen blir du en del av et team i et høyt kompetent miljø med ansvar for planlegging, etablering og drift av høykapasitetsnettverk med spennende utfordringer.

Stillingen er ved Forsvarets stasjon Ringerike, som driver innsamling mot utvalgte satellitter i verdensrommet.Stasjonen er kanskje et av landets mest spennende og komplekse tekniske anlegg under vekst, og ligger lokalisert nær Hønefoss, 6 mil utenfor Oslo. Stasjonen ligger i et fint friluftsområde som legger til rette for både frisk luft og trening i arbeidstiden. I tillegg vil det være mulig å leie leilighet gjennom jobben.

Er du nyutdannet med den rette fagkombinasjonen?Da ønsker vi gjerne at du søker. Vi kan love deg en unik erfaring som vil hjelpe deg videre i karrieren.

Arbeidsoppgaver

 • Planlegge, etablere, vedlikeholde og videreutvikle fibernettverk med høy båndbredde
 • Vedlikeholde og videreutvikle rutiner for dataflyt og prosessering
 • Bidra til kompetanseheving, kultur og miljø internt i kontoret

Kvalifikasjoner

For ansettelse som senioringeniør ser vi gjerne at du har mastergrad eller utdanning på tilsvarende nivå (hovedfag, profesjonsstudier o.l.) eller omfang innen relevant fagområde. Dersom du har bachelorgrad kombinert med relevant erfaring, vil det kunne kompensere for kravet om mastergrad.

For ansettelse som overingeniør ønsker vi at du har bachelorgrad (eller tilsvarende nivå). Dersom du har relevant erfaring, vil det kunne kompensere for utdanningskravet.

I tillegg må du ha:

 • Kunnskap om fibernett og moderne høykapasitetsnett
 • Kjennskap til WAN-teknologier og tap-agg løsninger
 • Gode fremstillingsevner i norsk og engelsk, skriftlig og muntlig

Vi ser gjerne at du har:

 • Hands-on erfaring med etablering av fibernett med tilhørende multipleksing og speiling/tap-agg
 • Erfaring med scripting og programmatisk oppsett av infrastruktur og verktøy for dette
 • Kompetanse eller erfaring med nettverksanalyse og infrastruktur for dette
 • Erfaring fra moderne Software Defined Network teknologier
 • God kjennskap til MPLS-baserte nettverk og bølgelengdemultipleksing

Særskilte krav:

 • Søkerne må tilfredsstille kravene til høyeste sikkerhetsklarering
 • For ansettelse i Etterretningstjenesten kan man ikke ha annet enn norsk statsborgerskap ved ansettelsestidspunktet
 • Stillingen er underlagt beordringsplikt, jf. forsvarsloven og forsvarstilsatteforskriften, som innebærer at du kan beordres til internasjonale operasjoner. Det medfører krav til medisinsk og fysisk skikkethet, førerkort kl. B og grunnleggende engelskkunnskaper. Det kan i særskilte tilfeller gi dispensasjon fra tilleggs- og særkrav, selv om stillingen i utgangspunktet er underlagt beordringsplikt

Personlige egenskaper

Personlig egnethet tillegges stor vekt. Vi søker deg som er pålitelig og løsningsorientert. Du ser kreative løsninger på komplekse tekniske utfordringer, og har evner til å sette planer ut i livet. Samtidig har du innsikt nok til å unngå fallgruver. Du kommuniserer og samarbeider godt med de rundt deg, også de du ikke møter til daglig.

Vi kan tilby

Hos oss får du en spennende og samfunnsviktig jobb hvor du vil kunne utgjøre en forskjell.

Etterretningstjenesten er opptatt av å øke kompetansen hos de ansatte, og det vil satses både på deg som person og din faginteresse.

Våre ansatte har fleksitid, mulighet for trening i arbeidstiden, samt gunstige lån- og pensjonsordninger gjennom Statens pensjonskasse.Du vil få en årslønn innenfor spennet kr 604 400 – 714 000 (lønnstrinn 65 – 74) for overingeniør eller kr 677 000 – 864 500 (lønnstrinn 71 – 81) for senioringeniør i henhold til gjeldende Hovedtariffavtale.

For spesielt kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes.

Powered by Labrador CMS