Ledig stilling:

Har du erfaring med spektrumplanlegging og har bakgrunn innen moderne IKT-utvikling?

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Tverlandet

Søknadsfrist: 24.09.24

Om arbeidsgiver:

En jobb i Forsvaret er noe mer enn en jobb. Forsvarets viktigste oppgave er å skape sikkerhet for Norge og trygghet for befolkningen. Uansett hvilken stilling du har, er du med på å ivareta landets og fellesskapets interesser. For å verne om alt vi har og alt vi er, må vi selv leve ut de verdiene vi er satt til å forsvare. Vi ønsker derfor ansatte som bidrar til en god kultur ved å vise respekt og ta ansvar for hverandre, og ha mot til å handle riktig og våge å si ifra.

Som en del av Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) bidrar du til å ivareta landets sikkerhet og interesser. FOH verner norske interesser ved å planlegge og utføre militære operasjoner i Norge og i utlandet. Dette omfatter alt fra Kystvakten, redningstjenesten og grensevakten, til norske soldater i utlandet.

I Forsvaret er det ønskelig at arbeidsstyrken i størst mulig grad skal gjenspeile mangfoldet i befolkningen. Vi oppfordrer kvalifiserte kandidater til å søke, uavhengig av kjønn, kulturell bakgrunn, hull i CV-en eller funksjonsevne. Vi vil sørge for tilrettelegging på arbeidsplassen hvis det er behov for dette. Noen av Forsvarets stillinger kan ha egne helsekrav og krav til fysisk skikkethet.

I henhold til offentlighetsloven § 25 andre ledd kan opplysninger om søkeren bli offentliggjort selv om søkeren har anmodet om ikke å bli oppført på søkerlisten. Det er egne regler for militære stillinger.

Forsvaret benytter elektronisk søknadsbehandling. Attester og vitnemål må legges ved søknaden. Høyere utdanning gjennomført utenfor Norge må være offentlig godkjent av NOKUT eller Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse. Godkjenningen må dokumenteres.

Det blir gjennomført bakgrunnsjekk når sikkerhetsklareringen gjennomføres.

Kontakt:

Navn: Brunstad, Ken Richard

Tittel: Seksjonssjef Ops & Øving

Tlf./E-post: 75 53 66 20

Ved sambandsavdelingen (J6) ved Forsvarets operative hovedkvarter (FOH) er det ledig fast stilling som rådgiver spektrumplanlegging.

Stillingens hovedoppgave er å bidra til spektrumsunderstøttelse av nasjonale, allierte og NATOoperasjoner for Sjef FOH. Sammen med andre skal du være med på å videreutvikle FOHs evne til effektive elektromagnetiske operasjoner (EMO) i rammen av NATO. Du skal støtte innføring av nye verktøy for spektrumshåndtering og EMO i tillegg til å støtte utvikling og vedlikehold av spektrumsstøtteplaner. Dette i tett samarbeid med allierte, og i henhold til nasjonalt og alliert planverk. Du er også tiltenkt å delta i nasjonale, allierte og internasjonale fora for spektrum/EMO, herunder relevante Capability Teams. Videre vil du samarbeide tett med underlagte taktiske kommandoer og Nasjonal Kommunikasjonsmyndighet (NKOM) i rammen av Totalforsvaret.

Trives du med tidvis høyt tempo, er glad i utfordringer og liker å ta ansvar? Da er dette jobben for deg. Du vil inngå i en gruppe dedikerte mennesker som brenner for det de gjør, og ikke minst verdien av det de gjør. Vi ønsker oss flere gode kollegaer som liker å få ting til å skje, som evner å finne praktiske løsninger på utfordringer, og gjerne er sosial og utadvendt. Er du mer av den introverte sorten, så er det også greit. Hos oss er det rom for alle, i et trygt og inkluderende miljø.

Tiltredelse så snart som mulig.

Hva skal du jobbe med?

  • Planlegge, utarbeide og vedlikeholde spektrumsstøtteplaner for understøttelse av alliertestyrkers operasjoner, i henhold til nasjonalt, bi-lateralt og NATO planverk
  • Støtte utviklingen av nasjonale metoder, prosesser og prosedyrer for effektive EMO
  • Operasjoner i rammen av NATO og i tett samvirke med andre fagmiljøer
  • Planlegge og saksbehandle norske og allierte spektrumsanmodninger, og koordinere med nasjonale kommunikasjonsmyndigheter (NKOM) ved behov, herunder koordinering på tvers av landegrensene
  • Støtte utvikling og innføring av nye elektroniske verktøy for spektrumsforvaltning, spektrumsmanøver og understøttelse av Elektromagnetiske operasjoner, herunder bidra til opplæring
  • Representere Forsvaret i nasjonale, nordiske, NATO og internasjonale fora for spektrum og EMO
  • Støtte strategisk kartlegging og utarbeidelse av spektrumssøknader for understøttelse av Forsvarets nye kapasiteter og kapabiliteter

Hvilke kvalifikasjoner trenger du for stillingen?

  • Universitet-/høyskoleutdanning innen IKT, informatikk eller tilsvarende
  • Minimum 5 års relevant arbeidserfaring kan kompensere for manglende universitet- /høgskoleutdanning
  • Erfaring fra samarbeid eller støtte til Forsvaret og kjennskap til militær operativ virksomhet
  • God skriftlig og muntlig fremstillingsevne både på norsk og engelsk
  • Må kunne sikkerhetsklareres for HEMMELIG/NATO SECRET før tiltredelse
  • Må oppfylle fysiske minimumskrav*

For at din søknad skal bli vurdert må vitnemål og attester legges ved søknaden i Webcruiter.

Hva slags kollega ønsker vi oss?

Vi ønsker at du er en person som trives med å ha mye kontakt med andre mennesker, og at du har gode kommunikasjonsevner både skriftlig og muntlig. I tillegg er du god til å sette deg inn i og forstå IKT-systemer og evner å presentere relevante funksjoner på en forståelig måte. Vi ser etter deg som er resultatorientert, har gjennomføringskraft og evne til å arbeide selvstendig. I tillegg at du har evne til å tenke nytt og innovativt og se forbedringspotensial.

Hva kan vi tilby?

  • Et godt, spennende og hektisk arbeidsmiljø med mange varierte oppgaver og utfordringer
  • Faglig og personlig utvikling
  • Fleksibel arbeidstid og statlig avtaleverk
  • Gode pensjonsordninger
  • Mulighet for trening i arbeidstiden. Det er gode treningsfasiliteter ved Forsvarets anlegg i Bodø.

Stillingen lønnes etter Statens lønnsregulativ som rådgiver kode 1434, ltr 73-81, (for tiden kr 732 300-kr 895 500 brutto per år). Det trekkes lovbestemt 2 % av lønnen til Statens Pensjonskasse.

Nærmere opplysninger kan du få hos Avdelingssjef Cyberseksjonen Ken Rikard Brunstad på telefon 75 53 66 20 eller på mobil 95 22 97 21.

*Av hensyn til fjellanleggets beskaffenhet og kravet til å ivareta arbeidstakernes sikkerhet, har Forsvaret satt krav til fysisk skikkethet til personell som skal ha tjenestested i Forsvarets fjellanlegg på Reitan.

Powered by Labrador CMS