Ledig stilling:

Leder i operativ sikringstjeneste

Søknadsfrist: 29.08.24

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Oslo, Norge

Søknadsfrist: 29.08.24

Om arbeidsgiver:

Departementenes sikkerhets- og serviceorganisasjon (DSS) er hovedleverandør av sikkerhetstjenester, digitale tjenester og fasilitetstjenester for regjeringen og departementene. Våre verdier er; hjelpsom, engasjert og profesjonell. DSS er underlagt Digitaliserings- og forvaltningsdepartementet (DFD), har ca. 700 ansatte og er lokalisert sentralt i Oslo. Sikkerhetstjenesteavdelingen (SAV) leverer vakt- og sikringstjenester som skal bidra til å sikre at departementenes funksjoner opprettholdes.

Tjenestene inkluderer vakthold, sikkerhetskontroller, resepsjonstjenester, og etablering, drift og vedlikehold av tekniske sikringssystemer til departementene og Regjeringens representasjonsanlegg.Seksjon for operativ sikringstjeneste (OS) utfører operative vakt- og sikringstjenester basert på løpende risikovurderinger. Tjenesten er døgnkontinuerlig og utføres av vaktlag i turnus.

Kontakt:

Navn: Sofie Swainsbury

Tittel: Rekrutteringsrådgiver

Tlf./E-post: 468 10 278 / sofie-michelle-berg.swainsbury@dss.dep.no

Navn: Tonje Hagatun Nordengen

Tittel: Seksjonssjef

Tlf./E-post: 476 63 877 / tonje-hagatun.nordengen@dss.dep.no

Vi søker selvstendige og løsningsorienterte kontorsjefer med erfaring fra operativ tjeneste!

Om stillingen

Seksjon for operativ sikringstjeneste (OS) utfører operative vakt- og sikringstjenester basert på løpende trussel- og risikovurderinger. Tjenesten er døgnkontinuerlig og utføres av vaktlag i turnus. Seksjonen er i ferd med å omstille seg til å levere operative sikringstjenester i det nye regjeringskvartalet, samtidig som vi i en periode har full drift i departementenes utflyttingslokaler. Seksjonen har fire kontorsjefer som leder hvert sitt vaktteam. 

Som kontorsjef er du en del av OS sin ledergruppe. Kontorsjefen har det overordnede ansvaret for eget team normalt bestående av to vaktlag, totalt 32-40 personer. Et vaktlag ledes av en vaktleder og består i tillegg av sikkerhetsvakter, vaktførstebetjenter og lærlinger i seksdelt turnus. Vaktleder har det operative ansvaret for alt vaktpersonell på jobb, mens kontorsjefen har det administrative personell- og utdanningsansvaret for egne vaktlag. Som kontorsjef jobber du tett med sideordnede kontorsjefer, egne vaktledere i turnus og på tvers av seksjoner i SAV for å løse daglige utfordringer og utvikle tjenesteleveransen. 

Som kontorsjef i OS verdsetter du profesjonalitet og samarbeid for å finne de beste løsningene for dagens og fremtidens vakttjeneste. 

Arbeidsoppgaver

  • Lede daglig drift av egne vaktlag, herunder personaloppfølging, sikre tilstrekkelig kompetanse og utvikle eget team slik at tildelte oppdrag løses best mulig. 
  • Personalansvar for teamets ledere og medarbeidere. Dette innebærer blant annet autorisasjon, medarbeidersamtaler og -oppfølging, kompetansebygging, lederutvikling og utvikle arbeidsmiljø. 
  • Delta i OS ledergruppe. Bidra i å fastsette felles utdannings- og utviklingsmål for seksjonen og jobbe for å nå disse i samarbeid med sideordnede kontorsjefer. 
  • Lede eller delta i ulikt utviklingsarbeid eller prosjekter etter seksjonssjefens føringer.
  • Sikre tilstrekkelig kvalifisert bemanning til døgnkontinuerlig vakttjeneste, herunder delta i eller lede ansettelsesprosesser og sørge for personell med rett opplæring. 
  • Bidra i å vedlikeholde og oppdatere instrukser og rutinebestemmelser basert på evaluering av både større og mindre hendelser. 

Vi søker deg som har

Nødvendige kvalifikasjonskrav:

  • Høyere utdanning på bachelornivå, helst innenfor sikkerhet, beredskap, Forsvaret, politiet. Relevant erfaring kan erstatte kravet om høyere utdanning. 
  • Ledererfaring med personalansvar hvor du kan vise til gode resultater. 
  • Operativ erfaring fra politi, øvrige nødetater, Forsvaret, sivilforsvaret eller øvrig vakt- og sikkerhetsbransje. 
  • Gode skriftlig og muntlig fremstillingsevner. 
  • Gode digitale ferdigheter.

Ønskede krav:

  • Operativ ledererfaring fra politi, øvrige nødetater, Forsvaret, sivilforsvaret eller øvrig vakt- og sikkerhetsbransje.
  • Formell lederutdanning fra høyskole eller tilsvarende. 
  • Erfaring med å utvikle andre ledere. 
  • Erfaringer med sikkerhetsloven, autorisasjon og informasjonssikkerhet. 
  • Kunnskap om beredskapsarbeid, beredskapsplanlegging, og/eller relevant lov- og avtaleverk knyttet til totalforsvaret ol.
  • Erfaring fra turnusarbeid. 

Du kjenner deg igjen i vårt kundeløfte "Sammen for felleskapet" og som vil være en god ambassadør for våre verdier: hjelpsom, engasjert og profesjonell.

Vi søker deg som: 

  • Har erfaring med å løse komplekse problemstillinger og kommunisere beslutninger på en tydelig og tillitvekkende måte.
  • Er selvstendig og jobber systematisk basert på gitte rammer, mål og krav. 
  • Er løsningsorientert i møte med store og små utfordringer. Du er fleksibel og opptatt av å finne gode løsninger til det beste for felleskapet.
  • Samarbeider godt med andre på tvers av nivåer og fagfelt. Du er en god relasjonsbygger, trives med mennesker og motiveres av å bygge velfungerende team. 
  • Trives med ansvar og er komfortabel med mange og varierte oppgaver. Du har stor arbeidskapasitet.
  • Er god til å tilpasse eget lederskap til situasjonen og personellet du leder.

Personlig egnethet vil bli tillagt stor vekt. Kompetanse og erfaring må kunne dokumenteres.

Stillingen krever at du holder deg godt orientert om samfunnsforhold, departementene og Oslo by, nasjonale forhold og internasjonale trender relatert til sikkerhet og trusselvurderinger. Seksjonen har et stort fokus på å optimalisere hvordan vi løser oppdraget og hvordan vi bygger kompetanse. Vi vil ha deg som ønsker å forme fremtidens vakt- og sikkerhetsløsninger, og som kan engasjere og trekke kolleger og medarbeidere med på dette. 

Mangfoldserklæring

I DSS har vi et mål om å være en arbeidsgiver som speiler mangfoldet i samfunnet. Mangfold er en styrke og gjør at vi kan løse oppgavene våre enda bedre. Derfor ønsker vi velkommen til søkere med ulike kompetanser, arbeids- og livserfaring, og søkere som av ulike årsaker ikke kan dokumentere en sammenhengende yrkeskarriere. Vi er en IA-bedrift, og i dette ligger det blant annet at vi vil sørge for tilrettelegging på arbeidsplassen dersom det er behov for det. Alle kvalifiserte søkere vil bli vurdert.

Vi tilbyr

Vi ønsker deg velkommen inn i et arbeidsfellesskap med dyktige kolleger som er stolte av jobben sin. I DSS er det et godt arbeidsmiljø, du får gode kollegaer og utviklingsmuligheter. Som statlig etat er DSS underlagt lov- og avtaleverk som sikrer de ansatte ryddige arbeids- og tjenesteforhold. Vi kan tilby et bredt tilbud av sosiale, kulturelle og sportslige aktiviteter. Pensjons- og forsikringsordning i Statens pensjonskasse.

Lønn: Stillingen lønnes iht. Hovedtariffavtalene (HTA) i staten og DSS sin lønnspolitikk, som kontorsjef (stillingskode 5054). Pr tiden utgjør dette fra 667 700,- til 692 400,- pr. år (ltr 68-70). For særlig kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes da det gjennomføres en realkompetansevurdering ift tilbud om ansettelse.

For å sikre tilstrekkelig oppfølging og kjennskap til status i egne vaktlag, samt effektiv personaloppfølging for personell i turnus, må det påberegnes omfordelt arbeidstid enkelte ettermiddager/kvelder i måneden. 

Klarering: Ansettelse skjer under forutsetning at søker blir sikkerhetsklarert og autorisert på nivå HEMMELIG, samt at det fremlegges dokumentasjon på tilfredsstillende vandel (jf. Lov om vaktvirksomhet §8, Forskrift om vaktvirksomhet §§ 5 og 6). For mer informasjon om sikkerhetsklarering, se: www.nsm.no.

Les dette før du søker

Når du trykker på "Søk stillingen" kommer du over i rekrutteringsportalen og må logge inn. I portalen er det viktig at du:

  • Fyller ut CV-feltene i portalen (selv om du legger ved en ferdigutfylt CV). Dette er nødvendig for bl.a. å ivareta kravet om fullstendige søkerlister
  • Laster inn vedlegg (vitnemål, kurs/sertifiseringer og arbeidsbekreftelser). Utdanning fra utlandet må dokumenteres med godkjenning fra NOKUT eller HKDir
  • Det bør registreres minst to referansepersoner
  • Hvis du krysser av for overtallighet, må du vedlegge overtallighetsattesten (Et skriftlig bevis på at du er overtallig fra en statlig virksomhet, og at du derfor kan ha fortrinnsrett til andre stillinger i staten) 

Vi gjør oppmerksom på at vi aldri vil be om BankID-informasjon eller lignende i forbindelse med søknadsprosessen.

Unntatt offentlighet fra offentlig søkerliste: For at vi skal kunne vurdere et ønske om reservasjon fra søkerlisten, må din begrunnelse inneholde konkret hva slags ulempe det vil ha for deg. Du vil bli varslet om reservasjonen ikke tas til følge. I samsvar med offentlighetsloven § 25 gjør vi oppmerksom på at opplysninger om søkeren kan bli offentliggjort selv om søkeren har bedt å bli unntatt offentlighet.

DSS benytter bakgrunnssjekk fra Semac i noen av våre rekrutteringsprosesser. Bakgrunnssjekk utføres etter samtykke, og innebærer bla at vi verifiserer CV og annen søknadsdokumentasjon i forbindelse med ansettelsen.

Hvis du har spørsmål til stillingen, er du velkommen til å kontakte seksjonssjef for operative sikringstjenester, Tonje Hagatun Nordengen, på epost: tonje-hagatun.nordengen@dss.dep.no

Spørsmål om rekrutteringsprosessen kan rettes til rekrutteringsrådgiver, Sofie Swainsbury, på epost: sofie-michelle-berg.swainsbury@dss.dep.no

Powered by Labrador CMS