Ledig stilling:
Fagansvarlig trusselvurdering og sikkerhet i nasjonale fellesløsninger
Søknadsfrist: 06.10.24
Informasjon om stillingen:
Stillingstype: Fast
Arbeidssted: Oslo/Sogndal/Brønnøy, Norge
Søknadsfrist: 06.10.24
Om arbeidsgiver:
Digdir er underlagt Digitaliserings- og forvaltningsdepartementet. Direktoratet har om lag 380 ansatte fordelt på våre kontor i Brønnøysund, Leikanger og Oslo. Vi har fire fagavdelinger, tre stabs- og støtteavdelinger og et tilsyn for universell utforming av ikt, som har en særskilt uavhengig rolle. Våre verdier er pålitelig, inkluderende og uredd. Direktoratet er regjeringens fremste verktøy for en raskere og mer samordnet digitalisering av offentlig sektor.
Vi skal bidra til enklere og mer tilgjengelige offentlige tjenester for innbyggerne, og økt verdiskaping for næringslivet. Vår visjon er sammen for en enklere digital hverdag.
Les mer om Digdir på våre nettsider Digdir.no
Kontakt:
Navn: Tale Sundlisæter
Tittel: Seksjonssjef
Tlf./E-post: 92452513 / tale.sundlisater@digdir.no
Vil du være med på å beskytte Norges digitale infrastruktur mot sammensatte trusler?
Om stillingen
Digitaliseringsdirektoratet (Digdir) spiller en nøkkelrolle i utviklingen og forvaltningen av nasjonale fellesløsninger, og er regjeringens fremste verktøy for digitalisering av samfunnet. Med digitaliseringen og teknologiutviklingen følger et nytt sett av sårbarheter, og truslene er blitt mer sammensatte. Vi må derfor jobbe helhetlig med sikkerhet i hele spekteret fra individ og organisasjon til samfunnssikkerhet og statssikkerhet.
Vi søker nå en dyktig rådgiver eller seniorrådgiver som fagansvarlig trusselvurdering og sikkerhet i nasjonale fellesløsninger. Stillingen vil være sentral i å opprettholde og utvikle organisasjonens situasjonsforståelse og anbefale og koordinere sikkerhetstiltak for å beskytte nasjonale fellesløsninger mot et stadig mer komplekst trusselbilde.
Stillingen er underlagt seksjon for sikkerhet og beredskap, som har et strategisk og virksomhetsovergripende ansvar for direktoratets sikkerhetsarbeid. Seksjonen er også direktoratets kontaktpunkt mot nasjonale sikkerhetsmyndigheter.
Arbeidsoppgaver
- holde en overordnet og oppdatert oversikt over digitale fellesløsninger og deres avhengigheter, inkludert i verdikjedene
- opprettholde situasjonsforståelse og være i forkant av utviklingen innen teknologi og trusler som cyberangrep, spionasje og økonomisk kriminalitet
- analysere og vurdere hvordan den teknologiske utviklingen og det sammensatte trusselbildet påvirker Digdir, fellesløsningene, nasjonal digital infrastruktur/økosystem og den nasjonale totalforsvarsevnen i hele krisespekteret og på tvers av domener som fysisk, cyber og personell
- aktivt dele vurderinger for å skape felles forståelse av trusselbildet, situasjonsforståelse og bygge sikkerhetskultur i organisasjonen.
- rådgiving og oppfølging av anbefalte sikkerhetstiltak for å beskytte fellesløsningene.
- utvikle Digdirs årlige trusselvurdering, samt utarbeide trusselvurderinger for å sikre Digdirs situasjonsforståelse ved behov (eksempelvis ved hendelser).
- samarbeide tett med fagavdelingene
- bistå sikkerhetssjef i arbeidet med beredskapsforumet for offentlige fellesløsninger, som ledes av Digdir
- rådgiving og beslutningsstøtte til ledelsen på fagområdet
- må kunne ta andre arbeidsoppgaver i seksjonen ved behov
Kvalifikasjoner
- relevant høyere utdanning (bachelor eller master) innen statsvitenskap, teknologi, etterretning eller andre relevante studier, gjerne med emner innen sikkerhet, flerkildeanalyse eller lignende. Spesiell relevant erfaring kan kompensere for manglende formell utdanning.
- erfaring med relevant sikkerhetsarbeid, gjerne fra forsvars- og/eller justissektoren
- forståelse og interesse for cybertrusler, spionasje, økonomisk kriminalitet og hvordan disse kan påvirke digitale systemer og verdikjeder
- kjennskap til nasjonale sikkerhets- og beredskapskrav, inkludert sikkerhetsloven og relevante forskrifter
- evne til å formidle komplekse teknologiske og sikkerhetsrelaterte problemstillinger på en tydelig og forståelig måte
Den som ansettes må kunne sikkerhetsklareres på nivå HEMMELIG etter sikkerhetsloven.
Personlige egenskaper
- du er analytisk, strukturert og har en evne til å se både helhet og detaljer
- du har gode samarbeids- og kommunikasjonsferdigheter, og trives med å jobbe i tverrfaglige team
- du er proaktiv og har en løsningsorientert tilnærming til utfordringer
- du er trygg på å lede faglige prosesser og fungerer i situasjoner under tidspress
Vi tilbyr
- en spennende og samfunnsnyttig stilling med et nasjonalt sikkerhetsfokus.
- mulighet til å påvirke og beskytte Norges digitale fellesløsninger mot sammensatte trusler.
- et stimulerende arbeidsmiljø med høy faglig kompetanse.
- et inkluderende og dynamisk arbeidsmiljø med faglig dyktige kolleger
- fleksibel arbeidshverdag og gode utviklingsmuligheter.
- mulighet for to timer trening i arbeidstiden i uken
- medlemskap i Statens pensjonskasse som er en av landets beste pensjonsordninger med gunstige boliglån og gode forsikringsordninger
- lønn som rådgiver i lønnsramme 570 000 – 750 000 eller seniorrådgiver i lønnsramme 700 000 – 900 000. For særlig kvalifiserte søkere kan høyere lønn vurderes.
Les mer om godene ved å jobbe i staten på Arbeidsgiverportalen.
Inkluderende arbeidsliv og mangfold
Vi har tro på at mangfold er en viktig byggestein i et godt, spennende og utviklende arbeidsmiljø, og vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke. Vi ønsker medarbeidere med ulike kompetanser, fagkombinasjoner, livserfaring og perspektiver for å bidra til enda bedre oppgaveløsning. Riktig kompetanse på rett sted er vår viktigste prioritering når vi rekrutterer, og vi vil legge til rette for at personer med nedsatt funksjonsevne også kan jobbe hos oss.
Vi oppfordrer søkere til å krysse av i jobbportalen dersom de har funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn. Avkrysningene i jobbsøkerportalen danner grunnlag for anonymisert statistikk som alle statlige virksomheter rapporterer i sine årsrapporter.
Dersom det er kvalifiserte søkere med funksjonsnedsettelse, hull i CV-en eller innvandrerbakgrunn, skal vi innkalle minst én søker i hver av disse gruppene til intervju. For å bli vurdert som søker i disse gruppene, det vil si positivt særbehandlet på denne måten, må søkerne oppfylle visse krav. Les mer om kravene på Arbeidsgiverportalen.
Vil du vite mer?
Synes du dette høres interessant ut og ønsker nærmere informasjon, kontakt gjerne
Seksjonssjef Tale Sundlisæter, tale.sundlisater@digdir.no, Telefon: 92452513
Vitnemål og attester må følge søknaden. Vi ber om at du henter vitnemål fra Vitnemålsportalen direkte i Jobbnorge når du søker stillingen. Dersom du har tatt hele eller deler av utdanningen din i utlandet, ber vi om en autorisert oversettelse av papirer og vitnemål, og godkjenning fra Direktoratet for høyere utdanning og kompetanse.
Søkerlister kan bli offentliggjort iht. offentleglova § 25. Dersom du ønsker å reservere deg fra oppføring på offentlig søkerliste, må dette begrunnes. Opplysninger kan bli offentliggjort selv om du har bedt om ikke å bli oppført på søkerlisten. Du vil i så fall bli varslet.