Ledig stilling:

Vi søker data scientist/IT-ingeniør til etterretningsseksjonen

Søknadsfrist: 31.01.23

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Fast

Arbeidssted: Oslo, Bodø, Trondheim, Norge

Søknadsfrist: 31.01.23

Om arbeidsgiver:

Divisjon Innsats har ansvar for skatte- og avgiftsområder som krever ekstra oppfølging for å sikre god etterlevelse. Det omfatter områder med både stor kompleksitet og høyere risiko for feil og skatteunndragelse. Divisjonen har ansvar for å følge opp etatens arbeid med å bekjempe og forebygge arbeidslivskriminalitet. Innsats skal også sikre skattegrunnlaget ved internasjonale transaksjoner. Divisjonen består av rundt 1 500 årsverk.

Kontakt:

Navn: Sandra Tørfoss

Tittel: underdirektør

Tlf./E-post: 415 34 260

Liker du å fordype deg i store mengder data?

Vi ser etter deg som trives i et utviklingsorientert miljø og har et ønske om å bidra i arbeidet med å forebygge og bekjempe skattekriminalitet gjennom finansiell etterretning. Som datascientist/IT-ingeniør hos oss, må du gå metodisk til verks og skape oversikter, se etter utviklingstrekk og sette hendelser og aktiviteter i sammenheng for å skape gode beslutningsgrunnlag.

Vår seksjon har ansvar for å drive etterretning innenfor prioriterte risikoområder og bidrar til å dekke alt fra Skatteetatens strategiske etterretningsbehov, tilmålrettet utvelgelse av objekter for kontroll. Dette etterretningsarbeidet skal utvikles videre, og vi søker en datascientist eller IT-ingeniør til å forsterke arbeidet innen grunnleggende etterretning

Arbeidsstedet vil kunne være Oslo, Bodø eller Trondheim.

Hva går jobben ut på?

Du vil delta i arbeid med å utvikle nye løsninger og verktøy for å hente ut, strukturere og visualisere data/informasjon. Du skal også utarbeide analyser på ulike områder, innhente data fra skatteetatens datakilder og andre åpne kilder, og utvikle dashboards for sluttbrukere/fagmiljø. Du vil holde foredrag og presentasjoner internt og eksternt, og samarbeide med kollegaer fra andre fagfelt for å finne nye muligheter til å automatisere oppgaver og informasjonsinnhenting. Du vil også få muligheten til å lede analyseprosjekter.

Hvilken kompetanse er viktig i denne rollen?

 • du har 3-4 årig teknologisk utdanning fra universitet/høyskole, f. eks. IT, automasjon, Informatikk og/eller data analyse, maskinlæring/kunstig intelligens eller lignende. Annen bakgrunn med relevant erfaring kan i enkelte tilfeller oppveie krav til utdanning.
 • kan programmeringsspråk som Python (spes. frontend programmering), programmering i 'R', Visual Basic, JAVA, JavaScript
 • fordel med erfaring med Linux, Ubuntu og tilsvarende open source plattformer
 • fordel å ha jobbet med regnskapsmessige/finansielle opplysninger tidligere
 • interesse for - og erfaring fra - utvikling, samt evne til å utnytte dette til informasjonsinnhenting og analysearbeid tillegges vekt
 • god formidlingsevne og gode norsk- og engelskkunnskaper, både skriftlig og muntlig.

Vi oppfordrer nyutdannede til å søke.

Vi ber om at vitnemål og karakterutskrifter lastes opp som vedlegg til den elektroniske søknaden. Utenlandske utdanninger må være godkjent av NOKUT.

Hva ser vi etter hos deg?

For å lykkes i stillingen hos oss, ønsker vi at du har:

 • gode samarbeids- og kommunikasjonsevner
 • er nysgjerrig, initiativrik og nytenkende
 • har evne til å jobbe i team, men også arbeide selvstendig
 • evne til å formidle komplekse problemer på en pedagogisk måte til ulike fagmiljøer
 • interesse for teknologi og evne til raskt å tilegne deg kunnskap om ny teknologi

Hvorfor skal du velge oss?

Høres det givende ut å jobbe et sted med et inspirerende samfunnsoppdrag? Da tror vi du vil trives hos oss! Vi kan friste med muligheten til å jobbe med samfunnsaktuelle saker i en nytenkende organisasjon som høster stor tillit i befolkningen. Du får jobbe tverrfaglig med kollegaer fra andre fagområder, og med store muligheter til å planlegge egen arbeidsdag.

Hos oss får du rammer som sikrer deg en fornuftig balanse mellom jobb og fritid: du får fleksitid og betalt overtid, sommertid, samt mulighet for å trene litt i arbeidstiden. Medlemskap i Statens pensjonskasse følger også med. Det betyr blant annet at du får en av Norges beste pensjonsordninger og mulighet til å søke om boliglån med gunstige betingelser. Les mer på spk.no.

Vi vet at mange ønsker seg en hybrid og fleksibel arbeidshverdag med muligheter for å veksle mellom å jobbe hjemmefra og møtes på kontoret. Det vil vi selvsagt tilrettelegge for. Hos oss kan man inngå avtale om hjemmearbeid når arbeidsoppgavene tilsier at det lar seg gjøre.

Du blir ansatt som Rådgiver, med en årslønn mellom kr 500 000 - 650 000, eller som Seniorrådgiver fra kr 600 000 - 850 000, avhengig av kvalifikasjonene dine. Stillingen har seks måneders prøvetid. Noe reisevirksomhet må påregnes.

Vi er på jobb for alle og skal være et godt sted å jobbe for alle. Likeverd, likestilling og mangfold er en del av kulturen vår og vi har nulltoleranse for diskriminerende praksis og oppførsel. Har du hull i CV-en din, funksjonsnedsettelse eller innvandrerbakgrunn vil vi oppfordre deg til å krysse av for dette når du søker stillingen hos oss. Det gir deg mulighet for å få positiv særbehandling. Vi kaller alltid inn minst én kvalifisert kandidat fra hver av disse gruppene til intervju.Når du søker jobb hos oss, vil navnet ditt stå på en offentlig søkerliste. Det er mulig å be om å bli unntatt denne søkerlisten. Da må du i så fall begrunne hvorfor du ønsker det, og vi tar deretter stilling til om vi kan innvilge ønsket ditt. Kan vi ikke det, hører du selvsagt fra oss.

Velg en jobb der du får utfordret deg selv, ved å løse utfordringer for andre. Vi sikrer finansiering av velferdssamfunnet ved å sørge for at alle bidrar med det de skal. Vi gjør det på vegne av fellesskapet, fordi velferden er noe som kommer alle til gode. Tilliten folk har til oss er høy, og den jobber vi hver dag for å fortjene. Vi består av et direktorat, seks divisjoner som har landsdekkende ansvar, og viktigst av alt: litt over 7000 engasjerte ansatte som er stolte av arbeidsplassen sin. Vil du bli enda bedre kjent med oss og alt vi holder på med? Les mer på skatteetaten.no


Powered by Labrador CMS