Ledig stilling:

Vi søker personell til overvintring i Antarktis

Søknadsfrist: 23.09.24

Informasjon om stillingen:

Stillingstype: Vikariat

Arbeidssted: Antarktis

Søknadsfrist: 23.09.24

Om arbeidsgiver:

Norsk Polarinstitutt er et direktorat underlagt Klima- og miljødepartementet og har ca. 160 ansatte i Tromsø, på Svalbard og i Antarktis. Polarinstituttet driver naturvitenskapelig forskning, kartlegging og miljøovervåking i Arktis og Antarktis.

Instituttet er faglig og strategisk rådgiver for staten i polarspørsmål, representerer Norge internasjonalt i flere sammenhenger og er Norges utøvende miljømyndighet i Antarktis. Les mer på www.npolar.no.

Kontakt:

Se akutell stilling.

Vi søker overvintringsteam 2025-2026

Eventyrlig, men lunefull. Spisse fjell og isdekket landskap så langt øyet kan se. Isolert, utilgjengelig, og fengslende vakkert. Majestetiske Antarktis som mange drømmer om, men som få får oppleve.

Hvert år kommer muligheten for et nytt overvintringsteam. Det består av seks nøye utvalgte personer som neste år gis ansvar for driften av Troll forskningsstasjon i Dronning Maud Land. Det er Antarktisseksjonen i vår operasjons- og logistikkavdeling som har ansvaret for å helårsdriften av stasjonen og Troll Airfield.

Selv om dere vil få deres spesifikke ansvarsområde, er det samarbeid som får stasjonen til å gå rundt. Du vil lære ting du ikke visste du kunne – det ene øyeblikket jobber du med faget ditt, i det neste er du sjåfør eller hjelper til på kjøkkenet. En viktig del av jobben din på Troll er drift av flyplassen, samt være en del av brannvernet. Overvintringsteamet har også ansvar for gjennomføring av værobservasjoner for Meteorologisk institutt flere ganger daglig.

Overvintringsperioden på Troll er ca. 12 til 14 måneder. Du vil i tillegg måtte gjennomføre pålagt kursaktivitet og opplæring fra og med medio august til avreise fra Norge. Avreise er planlagt til tidligst oktober eller senest november 2025, med retur planlagt i oktober, november eller desember 2026.

Mekaniker

Som Trollstasjonens mekaniker vil du ha ansvar for drift og vedlikehold av stasjonens dieselelektriske kraftproduksjonsanlegg, kjøretøy og anleggsmaskiner. Kjøretøy- og maskinparken på stasjonen består i hovedsak av tråkkemaskiner, hjullastere, beltevogner og gravemaskiner.

Les mer her >>

Kokk

Du vil som Trollstasjonens kokk ha ansvar for generell forpleining for stasjonsbesetningen. Du vil også bidra i provianteringen for hele overvintringsperioden. Som kokk er du ansvarlig for stasjonens ernæring, hygiene, renhold, husøkonomi og menyplanlegging mv. I sommersesongen mangedobles antall kollegaer på stasjonen og da vil du i tillegg ha ansvar for forlegningsplan og slappkiste. Du vil også være arbeidsleder for sommerpersonellet på kjøkkenet.

Les mer her >>

Lege

Du vil som Troll forskningsstasjons lege ha ansvar for å ivareta den fysiske og psykiske helsen til stasjonsbesetningen. Du vil også være ansvarlig for medisinsk behandling av sykdom og skader under oppholdet.

Les mer her >>

Rørlegger/driftstekniker

Du vil som rørlegger/driftstekniker ha ansvar for drift og vedlikehold av stasjonsbygningen og den øvrige infrastrukturen ved stasjonen. En del av arbeidsoppgavene dine er også drift og vedlikehold av renseanlegget, samt vedlikehold av avløp og fjernvarmeanlegg.

Les mer her >>

Elektriker

Du vil som Trollstasjonens elektriker ha ansvar for drift og vedlikehold av kraftstasjonen, som leverer strøm til stasjonsbygningen og annen infrastruktur. Drift og vedlikehold av det øvrige elektriske anlegget inkludert UPS, instrumentpark og fryseanlegg er også ditt ansvar.

Les mer her >>

Elektronikkingeniør/ forskningstekniker

Du vil som Troll forskningsstasjons elektronikkingeniør/forskningstekniker ha ansvar for drift, vedlikehold og installasjon av teknisk og vitenskapelig utstyr på stasjonen, inkludert Kongsberg Satellite Services og Norsk Institutt for luftforskning sine installasjoner. Drift av datautstyr og sambandsutstyr hører også inn under ditt ansvarsområde.

Les mer her >>

Powered by Labrador CMS