Nyheter

PÅ FLUKT: 46 afghanske soldater får beskyttelse av Pakistan etter utallige offensiver fra Taliban langs grensen.

Pakistan gir beskyttelse til 46 afghanske soldater

Titalls afghanske soldater har søkt tilflukt i Pakistan etter at de rømte fra grensepostene i Afghanistan, som er under økende angrep fra Taliban.

Publisert

Denne artikkelen er over to år gammel og kan inneholde utdatert informasjon.

– Den afghanske hærens sjef i Arundu-sektoren i Chitral, har bedt den pakistanske hæren om beskyttelse og fritt leide for 46 soldater og medlemmer grensepolitiet, inkludert fem offiserer, opplyser kommunikasjonsenheten til den pakistanske hæren.

Tips oss:

Har du tips eller innspill til denne eller andre saker? Send oss en e-post på: tips@fofo.no eller ta direkte kontakt med en av journalistene.

Les også: Åpent brev fra forvarsansatte i Afghanistan

EROBRET: Stadig flere grenseoverganger har blitt erobret av Taliban den siste tiden. Her bærer de Talibans hvite flagg inn i grensebyen Spin Boldak etter at den ble erobret 14. juli.

Soldatene ankom Chitral sent søndag kveld. Der fikk de mat, husly og nødvendig medisinsk hjelp. De vil bli korrekt behandlet før de blir returnert, sier hæren i en uttalelse.

Chitral grenser mot tre afghanske provinser – Kunar, Badakhshan og Nuristan.

Den militante opprørsgruppen Taliban har erobret store områder i Afghanistan etter at USA og Nato innledet sin tilbaketrekning fra landet. Særlig de uveisomme fjellområdene mot Pakistan har blitt utsatt for angrep. Taliban hevder selv å kontrollere 85 prosent av landet.

Sette denne? Robert Mood: Norge har et ansvar for lokale ansatte når vi trekker oss ut av Afghanistan

Powered by Labrador CMS